Kabaču salāti “Trīs garšas”
Jums būs nepieciešams:
Kabači – 2 kg..
Sīpoli – 500 grami.
Ķiploks – 1 vidēja izmēra daiviņa.
Augu eļļa – aptuveni 200 ml.
Etiķis 6% — 2,5 ēdamkarotes.
Selerija – neliela buntīte.
Melni maltie pipari – ½ tējkarote.
Sāls – 1 ēdamkarote.
Pagatavošanas recepte:
Kabačus nomazgā un sagriež aptuveni 0,8 cm ripiņās.
Uz uzkarsētas pannas uzlejiet augu eļļu (1-2 ēdamkarotes). Kad tā būs uzkarsusi – izklājiet kabačus. Cepiet tos no abām pusēm, līdz izveidojusies zeltaina garoziņa – kārtojiet katliņā.
Notīrītu sīpolu sagrieziet sīkos kubiciņos un cepiet, līdz sīpoli iegūst zeltainu nokrāsu.
Notīra un sasmalcina ķiploku, izmantojot ķiplokspiedi.
Seleriju nomazgā un sīki sasmalcina.
Vienā bļodā liek: kabačus, sīpolus, ķiploku, seleriju, maltus melnos piparus. Pielej klāt atlikušo augu eļļu, pievieno sāli un kārtīgi samaisa.
Salātus kārto sagatavotās burciņās (1/2 l), liek vārošā ūdenī uz 25 minūtēm. Pēc tam katrai burciņai pievieno pa 1 ēdamkarotei etiķa un sterilizē vēl 5 minūtes. Apklāj, atdzesē. Salāti jāglabā vēsā vietā.
LASI VĒL: Sulīgs „mango” no ķirbja ziemai. Iekonservēju jau 15 burciņas! Debešķīgs baudījums.
“Brīnišķīgie” salāti
Jums būs nepieciešams:
Kabači – 3 kg.
Tomāti – 1 kg.
Svaigas sēnes (šampinjoni) – 1 kg.
Sīpoli – 500 grami.
Augu eļļa – 200 ml.
Diļļu zaļumi – 2 buntītes.
Sāls – 2,5 ēdamkarotes.
Malti melnie pipari – ½ tējkarote.
Etiķis – 200 ml.
Pagatavošanas recepte:
Kabačus nomazgāt un sagriezt ripiņās aptuveni 0,8 cm biezumā.
Sagrieztajām ripiņām uzbērt sāli, katru no abām pusēm apcept augu eļļa.
Notīrīt sīpolu, nomazgāt un sagriezt tievos gredzenos.
Sēnes nomazgāt, sagriezt nelielos gabaliņos un novārīt sālsūdenī (1 ēdamkarote sāls uz 1 litra ūdens) 5 minūtes.
Vārītās sēnes apcept nelielā daudzumā augu eļļas.
Samaisīt kabačus ar sēnēm, pievienot nedaudz eļļas un uz nelielas uguns sautēt 15 minūtes.
Nomazgāt tomātus, sagriezt aptuveni 0.8 cm biezās ripiņās un no abām pusēm apcept augu eļļā.
Kabačiem un sēnēm pievienot tomātus, iepriekš nomazgātus un sasmalcinātus zaļumus, sasmalcinātu sīpolu, maltus melnos piparus, atlikušo sāls daudzumu, augu eļļu, etiķi. Visu kārtīgi samaisīt un sautēt uz lēnas uguns vēl 5 minūtes.
Karstus salātus kārtot iepriekš sagatavotās burciņās, sterilizēt 35 minūtes (laiks norādīts ½ litra burciņām), satīt, atdzesēt. Novietot uzglabāšanai vēsā telpā.
LASI VĒL: Kabaču lečo ar ķiplokiem – brīnišķīga uzkoda ziemas sezonā!
Kabaču salāti ar majonēzi
Jums būs nepieciešams:
Kabači – 4 kg.
Sīpoli – 500 grami.
Burkāni – 500 grami.
Majonēze – 250 grami.
Etiķis 9% — 250 ml.
Augu eļļa – 250 ml.
Cukurs – 7 ēdamkarotes (bez kaudzes).
Sāls – 4 ēdamkarotes (bez kaudzes).
Malti melnie pipari – ½ tējkarote.
Pagatavošanas recepte:
Kabačus nomizot un sagriezt nelielos kubiciņos.
Burkānus nomazgāt, notīrīt un sagriezt nelielos gabaliņos.
Sīpolu notīrīt un sīki sagriezt.
Kabačus, sīpolu, burkānus, majonēzi, etiķi, augu eļļu,cukuru, sāli un piparus liek vienā bļodā, kārtīgi samaisa. Pēc tam liek iepriekš sagatavotās burciņās (1/2 litra) un sterilizē 40 minūtes, pēc tam satin. Kabaču salātus ar majonēzi nepieciešams uzglabāt aukstā telpā.
LASI VĒL: SUPERĪGAS, plāniņas KABAČU pankūkas dievina pat bērni! Lieliska ideja PIKNIKAM!
Kabaču salāti ar citronu un baziliku
Jums būs nepieciešams:
Kabači (obligāti jaunie) – 1 kg.
Paprika – 1 gab. (liela).
Citrons – 1 gab. (vidēja izmēra).
Baziliks – 1 buntīte.
Pētersīlis – 5 zariņi.
Augu eļļa – aptuveni 200 ml.
Olīveļļa – aptuveni 200 ml.
Čili pipari – naža gals.
Marinādei būs nepieciešams:
Ūdens – 800 ml.
Ābolu etiķis – 300 grami.
Sāls – 1 ēdamkarote.
Cukurs – 2 tējkarotes.
Pagatavošanas recepte:
Kabačus nomazgāt un sagriezt aptuveni 5 mm biezās ripiņās.
Samaisit etiķi ar ūdeni, pievienot cukuru, sāli un maisījumu uzvārīt.
Uzvārītajā marinādē ielikt kabačus, aptuveni 3 minūtes tos vārīt. Izņemt, nosusināt un nedaudz apcept augu eļļā no abām pusēm.
Papriku nomazgāt, izņemt sēklas un sagriezt nelielos kubiciņos.
Citronu nomazgāt, izņemt sēklas un sagriezt mazos gabaliņos ar visu mizu. Samaisīt ar papriku un iepriekš nomazgātu un sasmalcinātu baziliku un pētersīli.
Pie citrona, paprikas un bazilika maisījuma pievienot olīveļļu un atlikušo augu eļļu, čili piparu. Visu kārtīgi samaisīt.
Apceptos kabačus izkārtot sterilizētās burciņās sekojoši: kabaču slānis – citrona, bazilika, olīveļļas, paprikas slānis. ½ litra burciņas sterilizē 30 minūtes. Aptin, atdzesē un novieto uzglabāšanai vēsā vietā.
LASI VĒL: Izmantojiet ķiploku bultu jeb dzinumu labvēlīgās īpašības
Kabaču salāti ar ābolu sulu
Jums būs nepieciešams:
Kabači – 2 kg.
Ābolu sula – 200 ml.
Rafinēta augu eļļa – 200 ml.
Ūdens – 200 ml.
Ķiploks – 1 liela galviņa.
Etiķis – 2 ēdamkarotes.
Cukurs – 1,5 ēdamkarotes (bez kaudzes)
Sāls – 1,5 ēdamkarotes (bez kaudzes).
Pagatavošanas recepte:
Kabačus nomazgāt, sagriezt plānās, garās strēmelēs un ielikt tīrās, sagatavotās burciņās.
Ķiploku notīrīt un sarīvēt uz vissmalkākās rīves.
Samaisīt ābolu sulu, ūdeni, cukuru, sāli, augu eļļu, etiķi un sarīvētu ķiploku. Marinādi uzvārīt un liet ½ litra burciņās ar kabačiem.
10 minūtes sterilizēt un satīt.
Apgriez burciņas otrādi un apsegt ar segu. Pēc pilnīgas atdzišanas novietot sagataves glabāšanai vēsā vietā.
LASI VĒL: Brīnišķīga, nedaudz asa uzkoda – gurķi sinepju uzlējumā
Kabaču salāti “Ar rozīnīti”
Jums būs nepieciešams:
Jaunie kabači – 1 kg.
Saldā paprika – 400 grami.
Burkāni – 200 grami.
Plūmes (ne pārgatavojušās) – 200 grami.
Pētersīļi – 1 buntīte.
Ķiploks – 1 liela galviņa.
Augu eļļa – 150 ml.
Tomātu pasta – 2 ēdamkarotes.
Etiķis 9% — 75 ml.
Sāls – 25 grami ( 1 ēdamkarote).
Cukurs – 100 grami.
Pagatavošanas recepte:
Kabačus nomazgāt un sagriezt kubiciņos aptuveni 1,5*1,5 cm.
Papriku nomazgāt, notīrīt un sagriezt nelielos gabaliņos.
Burkānus nomazgāt, notīrīt un sagriezt mazos gabaliņos.
Plūmes nomazgāt, izņemt kauliņus un sasmalcināt ar gaļas maļamās mašīnas vai blendera palīdzību.
Pētersīļus nomazgāt un sīki sasmalcināt.
Ķiplokus notīrīt un uz smalkas rīves sarīvēt.
Kabačus, papriku, burkānus un plūmes ievietos katliņā, pievienot sāli, tomātu pastu, augu eļļu un cukuru. Visu kārtīgi samaisīt un vārīt aptuveni 20 minūtes.
Pēc norādītā laika pievienot ķiploku, etiķi, pētersīļus un vārīt vēl 10 minūtes.
Karstus salātus izkārtot sterilizētās burciņās, apsegt.
Salāti “Sievasmātes mēle”
Jums būs nepieciešams:
Jaunie kabači (var ņemt arī cukīni) – 3 kg.
Tomātu sula – 1,5 litrs.
Augu eļļa (bez smaržas) – 250 ml.
Tomātu pasta – 2 ēdamkarotes.
Paprika – 500 grami.
Ķiploks – 150 grami.
Čili pipari – 2 nelieli.
Sāls – 3 ēdamkarotes (bez kaudzes).
Cukurs – 200 grami.
Etiķis 9% — 200 grami.
Sinepes (gatavas) – 1 ēdamkarote.
Pagatavošanas recepte:
Kabačus nomazgāt, sagriezt salmiņos aptuveni 10 cm garumā. Katru “salmiņu” sagriezt aptuveni ½ cm biezās plāksnēs.
Papriku un čili piparu (iepriekš nomazgātu un attīrītu no sēklām), kā arī iepriekš notīrītu ķiploku sasmalcina blenderī vai gaļas maļamajā mašīnā.
Kabačus ielikt katliņā, pievienot cukuru, sāli, augu eļļu, tomātu pastu,tomātu sulu, sinepes, sasmalcinātu papriku, ķiploku. Visu samaisīt un vārīt 30 minūtes (sākot no vārīšanās brīža) uz nelielas uguns.
Pēc pusstundas pievienot etiķi un ļaut vēl 5 minūtes pavārīties. Pēc tam salātus kārtot sterilizētās burciņās un apsegt.
LASI VĒL: Tomātu un paprikas mērce ziemai – Garša vienkārši fantastiska!
Kabaču salāti ar ķiploku un zaļumiem
Jums būs nepieciešams:
Kabači (obligāti jaunie) – 1 kg.
Ķiploki – 1 liela galviņa.
Pētersīļi – 10 zariņi.
Baziliks – 5 zariņi.
Dilles – 5 zariņi.
Augu eļļa – aptuveni 100 ml cepšanai + 50 ml apliešanai.
Etiķis 9% — 2 ēdamkarotes.
Sāls – 1 tējkarote (bez kaudzes).
Pagatavošanas recepte:
Kabačus nomazgāt un sagriezt plānās ripiņās, aptuveni 0,8 — 1 cm biezumā.
Ripiņām uzbērt sāli, apcept no abām pusēm saulespuķu eļļā, līdz kabači kļūst zeltaini brūni.
Notīrīt ķiploku un sasmalcināt ķiplokspiedē.
Pētersīļus, baziliku un dilles nomazgāt un sīki sasmalcināt.
Augu eļļu uzvārīt, atdzesēt un pa 3 ēdamkarotēm ieliet katras burciņas apakšā.
Pa kārtām izkārtot kabačus, apberot tos ar zaļumiem un ķiplokiem katrā slānī.
Piepildot burciņas līdz augšai, vajag nedaudz piespiest saturu, lai tas pilnībā būtu eļļā.
Katrā burciņā ar salātiem (1/2 litru) ieliet pa 1 ēdamkarotei etiķa, sterilizēt 30-35 minūtes, apsegt.
LASI VĒL: Paprikas un gurķu salāti ziemai – garda piedeva gaļas ēdieniem
Kabaču salāti ar bietēm
Jums būs nepieciešams:
Kabači – 4 kg.
Bietes – 2 kg.
Sīpoli – 2 kg.
Cukurs – 400 grami.
Augu eļļa – 200 ml.
Sāls – 4 ēdamkarotes.
Etiķis 9% — 200 ml.
Malti melnie pipari – ½ tējkarote.
Pagatavošanas recepte:
Kabačus nomazgāt (ja augļi ir nogatavojušies – tad nomizot un iztīrīt sēklas( un sarīvēt uz visrupjākās rīves.
Bietes nomazgāt, notīrīt un arī sarīvēt uz rupjās rīves.
Sīpolus notīrīt un sagriezt smalkos garenos gabaliņos.
Kabačus, bietes un sīpolus ielikt katlā, pievienot cukuru, augu eļū, sāli un maltus melnos piparus. Vārīt 35 minūtes (no vārīšanās sākuma) uz mazas uguns.
Pēc norādītā laika pievienot etiķi, kārtīgi samaisīt un vārīt vēl 5 minūtes.
Gatavos salātus karstus likt sterilizētās burciņās un apsegt.
LASI VĒL: Padomiņi, lai marinētās un konservētās sagataves ziemai izdotos perfekti
Kabaču salāti ar gurķiem
Jums būs nepieciešams:
Kabači (jaunie) – 1,5 kg.
Gurķi (ne pārkaltuši) – 1,5 kg.
Tomāti – 200 grami.
Ķiploks – 1 liela galviņa.
Burkāni – 100 grami.
Pētersīļi – 1 buntīte.
Tomātu pasta – 150 grami.
Augu eļļa – 100 grami.
Cukurs – 150 grami.
Sāls – 1,5 ēdamkarote.
Etiķis 9% — 100 ml.
Pagatavošanas recepte:
Kabačus nomazgāt un sagriezt kubiciņos aptuveni 1.5*1.5 cm izmērā.
Gurķus (vidēja izmēra) nomazgāt, nomizot un sagriezt kubiciņos.
Tomātus nomazgāt un sagriezt mazos gabaliņos..
Burkānus notīrīt, nomazgāt un sarīvēt uz rupjās rīves.
Notīrītu ķiploku sarīvēt uz smalkās rīves.
Katliņā ielikt kabačus, gurķus, tomātus un burkānus, pievienot tomātu pastu, sāli, cukuru, augu eļļu. Visu kārtīgi samaisīt un 35 minūtes vārīt (no vārīšanās brīža).
Salātiem pievienot ķiploku, iepriekš nomazgātus un sasmalcinātus pētersīļus, etiķi un visu kārtīgi samaisīt. Pavārīt vēl 5 minūtes, likt sterilizētās burciņās, apsegt.