Ziemā pazūd no pieliekamā pirmie!
Sastāvdaļas:
- kabači – 2 kg,
- saldie pipari – 1 kg,
- tomātu pasta – 400 gr,
- ķiploki – 15 daiviņas,
- etiķis 9% – 2 tējk,
- augu eļļa – 100 ml,
- melnie graudu pipari – 5 graudiņi,
- lauru lapas – 5 gab,
- cukurs – 100 gr,
- sāls – 1 ēdk.
Gatavošana:
- Notīrītus kabačus sagriežam kubiņos. Saldos piparus sagriežam salmiņos.
- Samaisām katlā kabačus un piparus. Pievienojam sāli, cukuru, augu eļļu, tomātu pastu un pāris glāzes ūdens.
- Sautējam apmēram 40 minūtes, pēc tam pievienojam sasmalcinātus ķiplokus, melnos piparus, lauru lapas un etiķis un uzvārām.
- Sapildām karstu lečo sterilizētās burkās un aizvākojam.
Labu apetīti!