Nožēloju, ka iepriekšējā gadā sagatavoju tik maz šāda veida gurķus!
Sastāvdaļas:
4 kg – gurķi
1 glāze – cukurs
2 ēd.k. – sinepju pulveris
1 galviņa – ķiploks
1 glāze – 9% etiķis
1 glāze – augu eļļa
1 glāze – ūdens
1 ēd.k. – malti pipari
3 ēd.k. – sāls
Pagatavošana:
Nomazgātus gurķus sagrieziet gareniski četrās daļās. Samaisiet, cukuru, sāli, piparus un sauso sinepju pulveri. Liekam gurķus liela traukā un apberam ar maisījumu. Pievienojam eļļu, ķiploku, ūdeni un etiķi. Visu samaisām un atstājam uz 3 stundām.
Pēc tam liekam gurķus puslitra burciņās un aplejam ar sulu, kas izveidojusies trauka apakšā. Katliņu izklāj ar kokvilnas dvieļiem un liekam iekšā burkas. Gurķus sterilizē 15 minūtes no brīža, kad ūdens ir uzvārījies, apsedz ar jau nosterilizētiem metāla vāciņiem. Burkas aizvāko, pagriež ar vāciņu uz leju, tur satītus segā, kamēr burkas ir pilnībā atdzisušas.
Labu apetīti!