Tomātu un paprikas mērce ziemai…Garša vienkārši fantastiska!

Tomātu un piparu mērce ziemai

Tomātu un piparu mērce ziemai būs lieliska piedeva gaļai, putnam, pastai, kā arī dažādu ēdienu pagatavošanai. Mērce izdodas spilgta pēc garšas un skata, ļoti aromātiska, mēreni asa. No norādītā sastāvdaļu daudzumu sanāk aptuveni trīs litri mērces.

Lai pagatavotu tomātu un piparu mērci ziemai, būs nepieciešams:

  • 3 kg tomāti;
  • 0,3 kg sīpoli;
  • 0,5 kg paprika;
  • 1 čili pāksts;
  • 4-5 ķiploka daiviņas;
  • 0,5 glāze augu eļļas;
  • 0,5 glāze etiķa;
  • 2 ēdamkarotes sāls;
  • 2 ēdamkarotes cukura;
  • garšvielas.
  1. Tomātus nomazgāt, izņemt serdi.
  2. Notīrīt sīpolus, papriku attīrīt no sēklām un sagriezt salmiņos.
  3. Tomātus izmalt gaļas maļajamā mašīnā.
  4. Sanāk aptuveni 3 litri tomātu biezeņa.
  5. Sīpolus, papriku un čili piparu arī izmalt gaļas maļamajā mašīnā.

Dārzeņu biezeni pārliet katlā, pievienot izspiestu ķiploku, augu eļļu, cukuru un vārīt uz vidējas uguns. Uzvārīt, ieliet etiķi un vārīt vēl 1 stundu uz nelielas uguns, biezenim nedaudz vāroties.
Pagatvošanas procesā pievienot garšvielas, pagaršot mērci, varbūt ir jāpievieno vēl sāls vai cukurs pēc jūsu garšas.

Kad mērce vārīsies, pārliet to sterilizētās burciņās, kārtīgi aiztaisīt. Atdzesēt un nolikt glabāšanai. Garšīgā un aromātiskā tomātu un piparu mērce ziemai ir gatava.
Labu apetīti, ieprieciniet savus tuviniekus!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru