Ja kaulus iepriekš apcep, tad buljons sanāk tumšā krāsā un tam ir interesanta garša. Bez cepšanas iegūsiet gaišu buljonu.
Buljonā garšas uzlabošanai pievienojam dažādus sakneņus. Noteikti tā saucamo itāļu “svēto trīsvienību”: seleriju, burkānus, sīpolus. Un viņi tur izvārās, atdodot aromātus, vitamīnus un minerālvielas. Garšai vēl var pievienot paprikas serdes, aromātisko zālīšu kātiņus, tomātu serdītes un sīpolu mizas.
Dārzeņu buljons ne par matu nav sliktāks par gaļas buljonu! Daudz, daudz dārzeņi ir jāvāra aptuveni 40 minūtes – 1 stundu. Ja tādu buljonu pēc tam atdzesē un sasaldē kubiciņos, tad var pievienot mērcēm.
LASI VĒL: Iemīļotā soļanka – vispareizākā recepte!
Agrāk skeptiski attiecos pret buljonu no burkāniem. Pēc tam uzzināju, ka dažās augsta līmeņa restorānos burkānus (daudz) un nedaudz sīpolus ar seleriju vāra vairākas stundas, buljonu atdzesē un tādu koncentrātu pievieno otrajiem ēdieniem. Pamēģināju pievienot tādu dārzeņu buljonu sēņu mērcei un makaroniem – ļoti garšīgi!
Pamēģiniet izmantot šos padomus, vārot un gatavojot otros ēdienus! Esmu pārliecināta, ka jums tie ies ļoti pie sirds.
avots: vranya.net
[…] LASI VĒL: Es visu dzīvi esmu nepareizi vārījusi buljonu! Vīrs iemācīja. Pieci labas zupas noteikumi no m… […]
[…] LASI VĒL: Es visu dzīvi esmu nepareizi vārījusi buljonu! Vīrs iemācīja. Pieci labas zupas noteikumi no m… […]