Nekad zupām nelieciet klāt kādu no šīm 12 sastāvdaļām

Jebkurai mājsaimniecei ir neviltots prieks pasniegt saviem mājiniekiem gardas un unikālas maltītes. Taču pat mājās pagatavota zupa var saturēt daudz sāls un taukus.

Ja jūs domājat, ka mājās gatavotais ēdiens garantē jums to, ka tas būs veselīgs un nekaitēs jūsu figūrai, tad jūs rūgti maldāties. Lūk, mums ir visizplatītākos sastāvdaļu saraksts, kuras noteikti nevajadzētu likt klāt zupām.

Baltie milti

Lai zupa būtu daudz sātīgāka un biezāka, daudzas saimnieces ēdienam klāt liek miltus. Taču milti ir viena no visneveselīgākajām sastāvdaļām. Šādas zupas uzturvērtības nemainīsies, taču jūs uzņemsiet liekas un tukšas kalorijas.

Buljona kubiciņi

Buljona kubiciņu sastāvā ir ne tikai veselībai bīstamais nātrija glutamāts, bet arī mākslīgās krāsvielas, kas negatīvi ietekmē visu cilvēka organismu.

Sula

Daudzās receptēs aromāta daudzveidībai iesaka zupām likt klāt sulas. Šādās dārzeņu sulās ir daudz cukura un bezjēdzīgas kalorijas, tādēļ klāt ieteicams likt tikai un vienīgi svaigus dārzeņus.

LASI VĒL: Es visu dzīvi esmu nepareizi vārījusi buljonu! Vīrs iemācīja. Pieci labas zupas noteikumi no mūsu ģimenes

Sālīts buljons

Ja ēdiena gatavošanā jūs esat izlēmuši izmantot veikalā nopērkamos buljonus, jo to sastāvā ir mazāk kaloriju, tad iesakām neaizmirst par lielo sāls daudzumu, kas tajā ir – šāds sāls daudzums paaugstina asinsspiedienu, rada pietūkumu un nepatīkamo vēdera pūšanos. Tādēļ neiesakām izmantot gatavos buljonus. Pagatavojiet zupu no sākuma līdz beigām paši.

Zemesriekstu sviests

Tie, kam patīk Āzijas virtuve, zina, cik populāra ir zemesriekstu sviesta izmantošana zupās. Lieciet aiz auss, ka zemesriekstu sviestā ir ārkārtīgi daudz cukura un transtaukskābes, kas spēj padarīt jūsu vidukli tikai resnāku. Izmantojiet tikai un vienīgi dabīgus zemesriekstu sviestus.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru