Es visu dzīvi esmu nepareizi vārījusi buljonu! Vīrs iemācīja. Pieci labas zupas noteikumi no mūsu ģimenes

Pēc komentāriem pie raksta par produktu saldēšanu kļuva skaidrs, ka lielam daudzumam cilvēku nav nekāda priekšstat par garšīga buljona vārīšanu zupai vai mērcei.

Es, līdz pat vīra satikšanai, buljonu vārīju nepareizi – tā, kā mani mācīja padomju bērnībā. Stundu pavārījās un – ta-dā – buljons gatavs!

LASI VĒL: Esat modri! Ja vārot gaļu veidojas liels daudzums putu, tad...

Kad es iepazinos ar topošo vīru un pusstundas laikā izvārīju viņam savu pirmo buljonu un zupu, viņš tikai pagrozīja ar pirkstu pie deniņiem. Pats tajā laikā viņš bija jau kulinārijas pazinējs, bija lejupielādējis un izlasījis veselu kaudzi ar vecām un mūsdienu grāmatām par ēdienu gatavošanu. Vīrs man iemācīja, kā pareizi jāvāra buljons. Un pēc tam es pati izlasīju visus iespējamos stāstus par Eiropas un krievu virtuvēm.

Un tā, pirmais svarīgais noteikums: vārīšanas laiks. Tas man bija kaut kas jauns. Labs buljons vārās sākot no 4 stundām. Bet vēl labāk 6 stundas. Bet pavisam labi ir tad, kad tas lēnām sautējas 12 stundas. Mēs buljonu vidēji vārām 8 stundas uz lēnas uguns. Tieši tā no kauliem iznāk viss garšīgais un veselīgais.

Kura no mūsdienu saimniecēm kaulus vāra 6 stundas? Gandrīz neviena.

Vislabākais buljons sanāk no kauliem. Un nevis no gaļas! Gaļu sagriežam un atstājam pīrāgiem un otrajiem ēdieniem. Nedaudz gaļas atstājam uz kauliem zupai.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru