Atjaunojoši vingrojumi sejai – tikai viena minūte dienā!

Šī prakse attiecināma uz vienu no šodien vispieprasītākajiem japāņu sejas korekcijas un paškorekcijas virzienu – Kogao. Tulkojumā no japāņu valodas kogao nozīmē “mazā seja.” Šo vingrojumu lozungs – “Maza seja nedēļas laikā!” Japānā sejas korekcijas un paškorekcijas jomā ir vesels metožu kopums, kuru mērķis ir mazas sejas iegūšana…

Vingrojumi “Maza seja nedēļas laikā!”

Tiek uzskatīts, ka maza seja izskatās labāk un ir  jaunāka. Un kad japāņu sievietes uzsāk darbu pie korekcijas vai vecuma izmaiņu novēršanas, tad pirmais uzdevums šajā darbu sarakstā ir sejas samazināšana.

Tajā visā ir arī nopietns fizioloģisks aspekts. Ar gadiem seja kļūst lielāka, ko izraisa gan tauku nogulsnes, gan arī mīksto audu atslāņošanās un nošļukšana, gan anatomiskās izmaiņas kaulos, kas ar gadiem atvirzās, kā rezultātā sejas vaibsti “izplūst.” Darbs pie sejas samazināšanas ir ne tikai estētiska rakstura, padarot seju izsmalcinātāku, smalku, mazu un akurātu, bet tas arī dod izteiktu pretnovecošanās un atjaunošanas efektu. Tāpēc daudzaskoriģejošās masāžas un vingrošanas metodes Japānā pirmām kārtām virzītas uz to, lai atgūtu un saglabātu mazu ( bērna) sejiņu.

Paskatieties uz zīmējumu lejā.

Mēles kauls, kas atrodas zem mēles muskuļa, ir pakavveidīgs. Ar citiem kauliem to saista audi. Mēles kauls atrodas zem zoda un it kā peld, jo nav saistīts ar citiem kauliem.

Kakla priekšpusē atrodas kakla muskuļi, kas apņem kakla iekšējos orgānus. Tie velk apakšžokli uz leju, bet mēles kaulu un balseni uz augšu un uz leju, piedalās ieelpas procesā, liec kaklu un galvu uz sāniem un uz priekšu. Kakla zemādas muskuļi saaug ar ādu, piešķirot tai zināmu spraigumu, kas uz vecumu zūd. Doktors Hirosi Kacujama (Hiroshi Katsuyama) apgalvo: “Lai uzlabotu sejas ārējo izskatu, novērstu tās noslīdēšanu, tūsku un ādas nokarāšanos, nepieciešams stimulēt kakla muskuļus, tādejādi palielinot tauku un ādas metabolismu, lai novirzītu limfas tecēšanu.”

Šo problēmu lieliski novērš darbs ar mēles kaulu, ko veic mēle. Tādā veidā tiek stimulēti arī mēles, kakla un žokļu muskuļi.

Darbs ar mēles kaulu:

novērš sejas apakšējās daļas muskuļu nokarāšanos

palīdz izvairīties no tūskām

veicina lieko tauku sadegšanu

uzlabo galvaskausa nervu darbību

uzlabo sejas vispārējo izskatu

aktivizē smadzeņu darbību

Šie vingrojumi strādā, neatkarīgi no vecuma vai dzimuma. Tie ne tikai stimulē muskuļus, novērš tauku uzkrāšanos, noņem tūsku, bet darbs ar mēli izlabo asinsriti smadzenēs, aktivizē smadzeņu darbību un arī palīdz koriģēt asimetriju. Ja šos vingrojumus izpildīt vienu reizi dienā, tērējot katram minūti, tad vērā ņemamu efektu var sasniegt jau pēc divām nedēļām.

Vingrojumus labāk pildīt no rīta, uzreiz pēc pamošanās. Tas palīdz ātri atbrīvoties no rīta tūskas pēc miega. Bet var arī vakarā, tas palīdz atslābināties, noņemt kakla un plecu sasprindzinājumu.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru