Lai burkāniem būtu laba garša, tie jāvāra 5-10 minūtes. Tāpat kā citus dārzeņus, tos vāra uz straujas uguns un sāla vārīšanas beigās.
Lai rīsi būtu irdeni, tie pirms vārīšanas jāiemērc aukstā ūdenī uz 30 minūtēm.
Cīsiņi būs garšīgāki, ja tos nevis vārīs, bet gan apsmērēs ar sinepēm un apceps uz lēnas uguns saulespuķu eļļā.
Lai rīsi neizjuktu, tos var nedaudz apcept, taču jāņem vērā, ka šajā gadījumā tie ļoti nedaudz palielināsies apjomā.
Lai piens vai pienā vārīta putrā nebēgtu prom, vajag pāri katliņa augšmalai uzlikt koka karoti.
Novītuši pētersīļi un dilles taps atkal svaigi, ja tos iegremdēs ūdenī, kuram nedaudz pievienots etiķis.
Ja jūs vēlaties, lai vārot sanāk garšīgi dārzeņi, tie jāliek ūdenī, kurš jau vārās. Savukārt, ja jūs vēlaties, lai garšīgs sanāk buljons, dārzeņi vārīšanai jāliek aukstā ūdenī.
Pirms tam, kā sākt cept sagrieztus kartupeļus, tos vēlams nomazgāt ar ūdeni – tādā veidā noskalojot cieti. Gabaliņi nesalips savā starpā un arī nepielips pie pannas dibena. Pēc nomazgāšanas kartupeļi mazliet jānosusina.
Jūs variet viegli un vienkārši aizstāt majonēzi ar krējumu, pievienojot tam vārītas olas dzeltenumu un tējkaroti sinepju.
avots: vrutmilife.com
[…] LASI VĒL: 18 kulinārijas knifiņi, par kuriem, iespējams, nezin pat jūsu mamma […]
[…] LASI VĒL: 18 kulinārijas knifiņi, par kuriem, iespējams, nezin pat jūsu mamma […]