18 kulinārijas knifiņi, par kuriem, iespējams, nezin pat jūsu mamma

Virtuve – vieta, kurā mēs pavadām pietiekami lielu daļu sava laika, gatavojot un ēdot sava kulinārā radošuma augļus.

Bieži gadās, ka aiz nezināšanas mēs neuzmanības dēļ bojājam produktus, vai arī mums pat nav ne jausmas, ka kafijas garšu var uzlabot ar mazu šķipsniņu sāls, bet, lai siers neapkalstu, tam jāuzsmērē sviests.

Tālāk jūs sagaida noderīgu kulinārijas padomu kolekcija, kuru jums sagribēsies ieviest dzīvē nekavējoties.

Lai sviests cepot nesprakšķētu, var pannas dibenu viegli pakaisīt ar sāli.

Olu kultenis būs pufīgs, ja uz 1 glāzi olu masas pievienosiet 2 karotes auksta ūdens un labi sakulsiet.

Ja pievienosiet mīklai atšķaidītu kartupeļu cieti – bulciņas un pīrāgi būs mīksti un pufīgi arī nākamajā dienā.

Biete vārās ļoti ilgi – 3-3,5 stundas, bet var paātrināt šo procesu, ja pēc tam, kad tā vārās apmēram 30 minūtes, nolej ūdeni un noliek to zem auksta ūdens strūklas uz 15 minūtēm. Krasā temperatūras maiņa noved bieti līdz gatavībai.

Rauga vietā mīklai var pievienot nedaudz konjaka – mīkla taps aromātiskāka, bet cepiens garšīgāks.

Olas baltumu var ātrāk saputot gaisīgās putās, ja to iepriekš atdzesē un pievieno dažus pilienus citrona sulas vai nedaudz citronskābes. Ar dzeltenumu jārīkojas pretēji – tas mīl situmu un cukuru.

Lai cepot gaļu, veidotos zeltīta garoziņa, to vajag apsmērēt ar medu.

Aknas būs mīkstas, ja pirms apcepšanas tās apkaisīsiet ar cukuru.

Lai olai vāroties, čaumala neplīstu, tā jānomazgā pirms tam ar aukstu ūdeni.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru