13 anomālas sliktas veselības pazīmes, kur “viss vēl ir labojams”. Jūs nekad par to neaizdomātos…

Trauksme.

Laiku pa laikam trauksme mēdz būt mums visiem, kā stresa rezultāts, bet hroniska trauksme var liecināt par hormonālā līdzsvara izjukšanu. Bet smaga trauksmes forma, kopā ar galvas reiboņiem un sliktu dūšu, – šeit jau ir pamats satraukumam. Iespējams, ka jums ir virsnieru dziedzeru vai vairogdziedzeru darbības traucējumi, vai pat virsnieru dziedzeru audzējs.

Krākšana.

Krākšana ir apnojas pazīme miegā, kas liecina par elpceļu aizsprostojumu. Tas var izraisīt hipertensiju un pat sirds nepietiekamību. Krākšanas galvenie iemesli – liekais svars, smēķēšana vai arī pārmērīgs holesterīna līmenis miega artērijas traucējumu dēļ.

Paaugstināts nogurums.

Ja jūs pastāvīgi izjūtat nogurumu, iespējams, ka jūsu organisms netiek galā ar toksīnu pārpalikumiem, piemēram, alkoholu, nikotīnu vai arī kaitīgajām vielām no barības. Tas viss rada papildus slodzi virsnieru dziedzeriem, kas izvēršas par spēcīgu nogurumu.

Turklāt hronisks nogurums var būt nopietnu saslimšanu pazīme – anēmijai, depresijai, fibromiaļģijai, alerģijai un pat vēzim. Bet visbiežāk tās ir nepareizas ēšanas un kaitīgu ieradumu radītas sekas.

Tauku nogulsnes uz vēdera.

Liekais svars un aptaukošanās vienmēr liecina par sliktu veselību. Bet, ja jums ir tauku atliekas tieši uz vēdera, un nevis gurniem, tad tas liecina par paaugstinātu sirds-asinsvadu saslimšanu risku. Sievietēm tas var būt arī simptoms par policistiskām olnīcām, kas bieži vien pārvēršas par cukura diabētu.

Lai atbrīvotos no liekajām nogulsnēm, pietiek vien pusstundu dienā veltīt mērenas intensitātes treniņiem.

Agrīns sirmums.

Reizēm priekšlaicīga nosirmošana notiek ģenētisku iemelsu dēļ. Bet citos gadījumos tā var liecināt par vairogdziedzera traucējumiem vai arī kaut kādu vielu trūkumu. Ar vecumu melanīna – pigments, kas atbild par matu krāsu, – izstrāde dabīgā veidā samazinās.

Autoimūnā saslimšana vitiligo arī iznīcina pigmentus vai melanocītus, un tāpēc uz ādas parādās balti plankumi. Ja jums nav atbilstošas iedzimtības, jums noteikti jādodas pie ārsta.

Auguma samazināšanās.

Ar vecumu visi kļūst nedaudz īsaki, bet, ja tas notiek ļoti ātri, iespējams, ka pie visa vainīga ir kaulu blīvuma samazināšnās. Tas nozīmē paaugstinātu lūzumu risku. Parasti līdz ar vecumu augums samazinās starpskriemeļu disku nonēsāšanās dēļ, kas noved pie mugurkaula izliekuma.

Zems kaulu blīvums – tas ir osteoporozes vēstnesis, jo īpaši sievietēm. Profilakses nolūkos lietojiet kalciju.

Aukstas kājas un rokas.

Ja jums pat vasarā ir aukstas ekstremitātes, tas var būt simptoms vairāku veidu traucējumiem – anēmija, diabēts, apsaldēšanās, vilkēde vai Reino slimība. Visticamāk, tās ir dzelzs deficīta sekas. Lietojiet dzelzi piedevās, lai atjaunotu vajadzīgo līmeni.

Vai jūs ieklausāties sava ķermeņa dotajos signālos?

avots: reinventingaging.org

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru