8 galvenās kļūdas, kuras mēs pieļaujam, tīrot zobus

Daudziem no mums liekas, ka zobu kopšana nav nekas sarežģīts, un ka galvenais ir regulāri tos tīrīt. Toties izrādās, ka tikai viens cilvēks no 10 pareizi rūpējas par savu mutes dobumu.

LASI VĒL: 13 anomālas sliktas veselības pazīmes, kur “viss vēl ir labojams”. Jūs nekad par to neaizdomātos

Mēs esam sagatavojuši noteikumus par zobu kopšanu, kuri palīdzēs izvairīties no izplatītajām kļūdām. Lasiet, un, lai jūsu smaids vienmēr būtu uz visiem simts!

Zobu birste

Visizplatītākā kļūda, kuru pieļauj cilvēki, pērkot zobu birstīti, ir – pārāk maigas vai pārāk cietas zobu birstītes izvēle. Tāpat nereti mēs pērkam pārāk lielas vai nepietiekoši ērtas, kas, protams, ietekmē zobu tīrīšanas kvalitāti.

Kā pareizi izvēlēties zobu birstīti:

Pie apmierinoša smaganu stāvokļa, ieteicams izmantot vidējas cietības zobu birstīti.

Izvēlieties zobu birstītes ar garu kātu un gumijas elementiem – tas palīdzēs rokai neslīdēt, un jūs varēsiet regulēt birstītes stiprumu.

Tiem, kuriem ir problēmas ar smaganām vai zobu emalju, kā arī bērniem līdz 12 gadiem ieteicams izmantot zobu birstītes ar mīkstu galviņu.

Zobu birstītes galviņas optimālais garums ir no 2 – 3 cm, augstums -līdz 2 cm, platums – aptuveni 1,5 cm.

Vajadzētu izvēlēties daudzstaru birstīti, kas sastāv no atsevišķiem stariem un bārkstiņām, ar noapaļotiem galiem staru beigās.

Svarīgi: vienas un tās pašas zobu birstītes ilgstoša lietošana ir nepieļaujama. Zobu birstīte ir regulāri jāmaina: cieta – reizi 3 mēnešos, mīksta – reizi 2 mēnešos.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru