Sirds slimības: 10 brīdinoši simptomi, kuri būs redzami uz ādas. Dermatologi brīdina!

Vērtīgu, un reizēm arī dzīvībai svarīgu informāciju par sirds saslimšanu risku mums piedāvā ne tikai kardiologi, bet arī dermatologi. Viņi var atpazīt cilvēku ar sirds saslimšanām, vien paskatoties uz cilvēka ādu, rakstaThe Hearty Soul.

Amerikas Dermatoloģijas Akadēmija ziņo, ka daudzi cilvēki ir uzzinājuši par savām sirds-asinsvadu slimībām, pateicoties dermatologiem, kuri uz viņu ādas bija pamanījuši pazīmes, kas liecina par tādu slimību esamību.

Tāpēc eksperti ir izveidojuši sarakstu ar 10 visizplatītākajiem ādas simptomiem, kas signalizē par sirds darbības traucējumiem.

Kāju, vai pēdu tūska.

Dažāda veida sirds darbības traucējumi var izraisīt kāju un pēdu tūsku. Ja jūs esat pamanījuši neparastu kāju pietūkumu – vērsieties pie ārsta, lai veiktu izmeklējumus un konsultāciju.

Ekstremitāšu un ādas cianoze.

Cianoze (zilganīgums) nenozīmē sirds saslimšanu, ja jūs ilgu laiku esat pavadījuši salā vai arī savās rokās turējuši kaut ko aukstu. Tomēr, ja jūs, ilgstošu laiku atrodoties telpā ar komfortablu temperatūru, pamanāt, ka jūsu āda ir ieguvusi zilganu nokrāsu, tas var būt signāls, ka asinsvadi ir nobloķēti.

Āda paliek zila skābekļa trūkuma dēļ, kas nenodrošina asins cirkulēšanu. Šī simptoma parādīšanās gadījumā vajag nekavējoties vērsties pie ārsta.

Plankumi uz ādas.

Retikulārā asfiksija ir ādas simptoms, kam raksturīgs purpurkrāsas asinsvads uz ādas noteiktās vietās. Tāpat kā cianoze, šī parādība tiek uzskatīta par normālu, ja cilvēks atradies aukstumā, tomēr tā parādīšanās bez iemesla ir slikta zīme.

Retikulārā asfiksija var signalizēt par mazo artēriju necaurlaidību vai hiperholesterinēmijas sindromu. Gadījumā, ja šis simptoms ir parādījies bez acīmredzamiem iemesliem – steigšus dodieties pie ārsta!

Holesterīna izsitumi.

Holesterīna izsitumi parasti parādās acs kaktiņos, plaukstu iekšpusēs vai uz pēdām. Šis simptoms liecina par pārāk augstu holesterīna līmeni – steidzieties veikt pārbaudi, ja pamanāt ko tādu uz sava ķermeņa.

“Vaskveida” izsitumi.

Pēkšņa “vaskveida” izsitumu parādīšanās (ksulomatoze) uz ķermeņa mānīgi var likties esam alerģiska reakcija, tomēr patiesībā tie ir viens no holesterīna izsitumu veidiem. Šis simptoms bieži signalizē par diabēta veidošanos vai paaugstinātu holesterīna līmeni.

Noapaļoti nagi.

Piepampuši pirkstu spilventiņi un slīpi nagi var būt gan kaulu veidošanās īpatnība noteiktiem cilvēkiem, gan arī signāls par sirds infekciju vai sirds-asinsvadu sistēmas slimību.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru