13 anomālas sliktas veselības pazīmes, kur “viss vēl ir labojams”. Jūs nekad par to neaizdomātos…

Mūsu ķermenis sūta mums “trauksmes signālus” par veselības problēmām vēl ilgi, pirms rodas nopietna slimība, raksta Reinventing Aging.

Vajag vien prast tās atpazīt. Vai ir vērts satraukties par pēkšņu klepus lēkmi? Vai hroniskas galvassāpes ir jāārstē?

Reizēm simptoms kādā vienā ķermeņa daļā var liecināt par slimību citā. Spēja pamanīt un pareizi iztulkot šos simptomus var ievērojami paaugstināt jūsu dzīves kvalitāti.

Lūk, 13 neparastas pazīmes, kas var liecināt par slimībām:

Tieksme pēc ledus.

Ja jums pastāvīgi gribas ledus kubiciņus vai saldējumu, iespējams, ka jūsu organismam pietrūkst dzelzs. Ledus sūkāšanu bieži saista ar dzelzs deficīta anēmiju. Tāpat tā var liecināt par emocionāliem traucējumiem, piemēram, stresu vai obsesīvi kompulsīviem traucējumiem.

Pirkstu garums.

Ja jūsu zeltnesis ir garāks par rādītājpirkstu, tas nozīmē, ka jums ir potenciāli augsts osteoartrīta risks. Pēc kāda pētījuma datiem, vīrieši, kuriem zeltnesis ir garāks, 2,5 reizes biežāk slimo ar osteoartrītu, nekā sievietes, kurām novērota tāda pati īpatnība. Turklāt tan vīriešiem, gan sievietēm ir paaugstināts tibiofemorālā ceļa locītavas osteoartrīta risks.

Kāju pietūkums.

Ja jūsu kājas ir sākušas pietūkt, tas var norādīt uz problēmām ar vairogdziedzeri. Tā ir tā saucamā perifērā tūska, kuras iemesls var būt sāļu uzkrāšanās, celulīts, sirds mazspēja, grūtniecība, venozā nepietiekamība un medicīnisku preparātu blakusefekts.

Pastāvīga nieze.

Ja jums visu laiku niez ķermenis, tas var liecināt par alerģiju vai ādas slimību. Kašķi var izraisīt dažādas iekšējās saslimšanas, piemēram, aknu slimība. Centieties nekasīt slimo vietu, savādāk būs vēl tikai sliktāk.

Ja nieze nepāriet divu nedēļu laikā, noteikti aizejiet pie ārsta.

Melni ekskrementi.

Melni ekskrementi liecina par iekšēju asiņošanu, ko visticamāk ir izraisījusi kuņģa čūla. Turklāt tās var būt sekas dzelzs lietošanai vai arī zilas, zaļas un melnas krāsas ēdiena lietošanai. Vēl viens iespējams iemesls – traucējumie gremošanas trakta augšējā daļā.

Ja melni ekskrementi ir kopā ar sāpēm, nelabu dūšu un caureju, tas nozīmē, ka jūsu organismā kaut kas nav kārtībā. Jums ir jāiet pie ārsta.

Kognitīvās funkcijas traucējumi.

Ja jums ir aptumšojušās domas, un jums ir grūti koncentrēties, iemesls var būt pārlieku liels tauku daudzums organismā. Taukskābes nonāk smadzenēs un izraisa iekaisumu, kas negatīvi ietekmē domāšanas skaidrību. Aptaukošanās un tauku atliekas slikti ietekmē smadzeņu darbību.

Ar šo nelaimi galā tikt jums palīdzēs treniņi un pāriešana uz veselīgu ēšanu. Tas būs divkārtīgs ieguvums, jo pati aptaukošanās izraisa daudzas slimības.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru