Pēc ļoti pieredzējuša šašlika meistara ieteikumiem, pirms šašlika cepšanas es tagad vienmēr daru šādi…

Draugs ieteica tādu šašlika cepšanas metodi uz grila. Es kaut kur par to biju dzirdējis, bet, ja godīgi, es to nekad agrāk neesmu mēģinājis. Lai gan, uzklausot katru padomu, var arī ļoti ilgi domāt un prātot par šo tik interesanto tēmu.

LASI VĒL: 100% rezultāts – kādā mēnesī meitene piedzimusi – tāds ir arī viņas raksturs!

Kā zināms, katram cilvēkam ir savi triki un smalkumi, taču šī metode patiešām palīdz. Skaidrības un izpratnes labad es visu procesu pastāstīšu sīkāk, varbūt kādam noderēs. Pirms šašlika cepšanas, nepieciešams attīrīt grilu no pelniem un vecajām oglēm.

Man ir grils bez caurumiem, kāds teiks, ka tas nav pareizi, bet es teikšu, ka tieši šādam vajadzētu būt grilam un es nevēlos ne ar vienu strīdēties.

Beram iekšā ogles, šobrīd vienkārši ir ļoti grūti tikt pie malkas, tāpēc nākas izmantot veikala ogles. Beram iekšā ogles, faktiski visu darām kā parasti. Iepriekš paskaidrošu, ka mēs nesālīsim ogles vienkāršā veidā, jo šādu jautājumu man uzdeva mans draugs, kad uzzināja, ko es darīšu. Mēs iededzam uguni un gaidām, līdz ogles sakarst.

Mēs uzreiz jau sagatavojam sāli, jūs varat izmantot gan smalko, gan rupjo sāli, tam nav nozīmes. Kad ogles apžuvušas, pelnus var noņemt nost ar vēdekļa palīdzību. Beram sāli plaukstā un apkaisām ogles.

LASI VĒL: Lai novāktu labu aveņu ražu, tās jāapkopj maijā: es lietoju sodu

Kāpēc nepieciešama sāls uz kokoglēm?

Viss ir ļoti vienkārši, tagad, kad tauki izdalīsies no gaļas, jūsu ogles neaizdegsies un jums nevajadzēs tās slapināt ar ūdeni. Nav nepieciešams pastāvīgi pievienot sāli, pietiek to izdarīt tikai vienu reizi pirms šašlika grilēšanas.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru