Lai novāktu labu aveņu ražu, tās jāapkopj maijā: es lietoju sodu

Avenes tiek uzskatītas par vienu no nepretenciozākajām ogām. Tā ir, jo patiesībā jūs varat viņu atrast, izaugušu pat vissliktākajos apstākļos – viņai nekas nekaitē, liekas, ka avenes varētu izaugt pat caur asfaltu.

Lielākā daļa aveņu šķirņu ir izturīgas pret salu un nes augļus absolūti katrā mūsu plašās valsts nostūrī. Ja ne visos, tad noteikti lielākajā daļā no tiem. Lai jūsu raža būtu pēc iespējas bagātāka, ievērojiet ne tikai ravēšanu un laistīšanu, bet arī aveņu krūmu apstrādi pret slimībām un kaitēkļiem – tas ir liels drauds šai izvēlīgajai, bet ļoti garšīgajai ogai. Ja jūs nezināt, kā apstrādāt avenes un kam jāpievērš īpaša uzmanība, audzējot tās, es padalīšos ar jums savos noslēpumos, ko savulaik man izstāstīja mana radiniece.

LASI VĒL: Viņai ir 105 gadi, viņam ir 106. Viņi nosvinēja savu astoņdesmito gada dienu. Tā gan ir mīlestība!

Tiklīdz uz krūma parādās pirmie pumpuri un tas sāk ziedēt, tajā sāk parādīties nelieli aveņu kukainīši, kas noteikti ir pazīstami katram no mums. Tā nav pati patīkamākā tikšanās, vai ne tā? Viņi var vienkārši iznīcināt visu nākamo ražu.

Kā cīnīties ar kukaiņiem?

Man ir viens veids, kā tikt galā ar šiem mazajiem kaitēkļiem. Tas ir diezgan smags savā izpidījumā un prasīs salīdzinoši daudz brīvā laika, taču tas tiešām ir efektīvs. Katru vakaru zem krūma jums ir jāizklāj plēve un pēc tam jānokrata visus mazos kukaiņus uz tās. Tālāk jūs tos visus savācat un iznīcināt. Labākais risinājums ir vienkārši tos sadedzināt.

LASI VĒL: Katra cilvēka naudas krāsa. Uzzini savējo un nauda vienmēr būs Tavā makā

Cits veids.

Ja kāda iemesla dēļ šī opcija jums nav piemērota, krūmus varat apstrādāt ar sinepēm. Sajauciet ūdeni ar sinepju pulveri (divdesmit grami sinepju uz vienu spaini ūdens). Rūpīgi samaisiet. Ļaujiet maisījumam nostāvēties apmēram sešas stundas, pēc tam apstrādājiet krūmu. Var atkārtot pat vairākas reizes. Sinepju vietā jūs varat izmantot parasto soda – divas ēdamkarotes uz spaini ūdens, un pēc tam – pēc tās pašas instrukcijas.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru