Jaunā māmiņa konkrēti paskaidroja, kāpēc nevajag apciemot jaundzimušo. Lūdzu, ieklausieties!

Iemācīties barot ar krūti – tas nav kā ar diviem pirkstiem pa asfaltu nobraukt. It kā tikko atklājis krūti, bērns uzreiz metas tam klāt  kā magnēts. Tā nemaz nav: nākas ņemt visu krūti un braukāt ar mazuli pa to uz augšu un uz leju, kamēr viņš ieķersies. Pēc tam atnāk medmāsa un palīdz izspiest pirmpienu. Pēc tam tu mēģini ar otru krūti, jo tagad tev abas krūtis ir gluži kā izliktas sabiedriskai apskatei.

Vagīna un vēders tev burtiski vai plīst no sāpēm. Visbiežāk neiztiek bez šūšanas. Tu nekādi nevari ērti apgulties uz cietās slimnīcas gultas, jo katrā pozā kaut kas traucē. Tu ar grūtībām vari sēdēt, stāvēt, gulēt un staigāt.

LASI VĒL: Ārsti vēl nekad nebija redzējuši ko līdzīgu: jaundzimušā smadzenes atradās ārpus galvaskausa

Nopietni, man vagīna sāpēja vēl 2 – 3 nedēļas pēc dzemdībām. No dzemdību nama mājās nelaiž, kamēr neiztukšo zarnas tā, lai neizkristu dzemde. Bet kā gan tu vari vienatnē aiziet un pasēdēt, paspiest, ja palāta ir pilna ar apmeklētājiem?

Visiem tik ļoti gribas nofotogrāfēties ar jaundzimušo, ka pat pašai mammai nav iespējas nofotogrāfēties pašai ar savu bērnu! Man nācās lūgt, lai mūs nofotogrāfē kopā; izņemot šo vienīgo fotogrāfiju, man ir bildes tikai tieši pēc dzemdībām, kur mēs ar mazulīti esam abas plikas un asinīs. Paldies labajai akušierei, kura bija tik prātīga, ka uztaisīja man tik vērtīgo fotogrāfiju. Bet tālāk ir vieni vienīgi pašiņi (selfiji).

Visiem gribas palielīties, ka viņi jau pirmajā diennaktī ir redzējuši mazuli. Viņiem vienkārši obligāti ir jāapmierina sava vajadzība paturēt jaundzimušo rokās. Ja tu neļausi viņiem apciemot jūs dzemdību namā, tad būsi egoistiska, atriebīga histēriķe.

Un pēc tam sākas tāda veida komentāri, kā “tagad tu izskaties, it kā būtu 4. un nevis 9. mēnesī” vai arī “tu izskaties nogurusi”. Piedodiet, kurā pasaulē vispār par normālu tiek uzskatīts komentēt tikko piedzemdējušas sievietes ārējo izskatu?! MUMS IR SASODĪTI IEVAINOJAMS STĀVOKLIS! Ja man tā nesāpētu vagīna, es jums parādītu pāris kung-fu paņēmienus.

Jā, dažiem cilvēkiem ļoti patīk apmeklētāji. Runa nav par to. Runa ir par cilvēkiem, kuri centās palūgt viesus pagaidīt kādu dieniņu-divas ar vizītēm, bet reakcija bija tāda, it kā viņiem vispār aizliedz piedalīties bērna dzīvē.

LASI VĒL: Neizturot dzemdības, jaunā māmiņa iekrita komā. Un te medmāsai ienāca prātā doma, kuru sākotnēji var uzskatīt par pilnīgām muļķībām

Es jūtos ļoti mīlēta tāpēc, ka visi nevarēja sagaidīt, kad ieraudzīs mūsu mazulīti, un ļoti laimīga, ka visiem gribējās būt par daļu no viņas dzīves. Bet es nedomāju, ka būs tik grūti pierunāt cilvēkus pāris dienas mani neapciemot. “Mēs tikai uz īsu brītiņu”.Tev nav spēka strīdēties, tāpēc tu sēdi un gaidi, kad viņi būs saņēmuši savu devu bērna.

Kad kādam no jūsu paziņām piedzimst bērns, atcerieties, cik nogurusi izskatās jaunizceptā māmiņa. Es zinu, ka jums ir interesanti, bet neaizmirstiet: mazuļa apmeklējums – tās nav tiesības, bet gan privilēģija. Ja jūs tas aizvaino, tad sēdiet mājās un lieciet niknos smaidiņus.

Piekrītat?

avots: boredpanda.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru