Vai jūs zināt, kāpēc sievietes selfijus taisa no augšas uz leju, bet vīrieši – tieši otrādi?

Grūti iedomāties mūsdienu cilvēku, kurš ne reizi nebūtu uztaisījis selfiju. Aktīvi sociālo tīklu lietotāji pastāvīgi fotogrāfē sevi no dažādiem leņķiem.

Iespējams, ka jūs būsiet pārsteigti, bet saskaņā ar statistiku 25 % meiteņu fotografējas no augšas uz leju, turot viedtālruni augstāk par sejas līmeni, bet 40 % vīriešu rīkojas tieši otrādi – nolaiž kameru zemāk par galvu. Izrādās, ka tas nav tāpat vien. Pie visa vainīga ir tūkstošgadīgā evolūcija.

LASI VĒL: Jaunā māmiņa konkrēti paskaidroja, kāpēc nevajag apciemot jaundzimušo. Lūdzu, ieklausieties!

Kanādas Saskačevanas universitātes darbinieki nolēma veikt pētījumu vienā no sociālajiem tīkliem, ko lieto 50 miljoni lietotāju. Tika noskaidrots, ka cilvēki manipulē ar kameras leņķa attiecību pret savu seju, lai iepatiktos pretējam dzimumam. Fotogrāfijas no priekšas tiek uztvertas ne tik labvēlīgi, kā skatiens no aptuveni 15 grādu leņķa.

Vīrieši fotogrāfē sevi no apakšas uz augušu ar mērķi izskatīties augstākiem, pieaugušājiem un plecīgākiem. Viņiem tas ir gēnos, jo daudzu gadsimtu gaitā par veiksmīgāku tika uzskatīts stingras miesasbūves tēviņš, tad nu arī vīrieši grib izskatīties līdzīgi saviem senčiem-karotājiem. Bet sievietes tieši otrādi, cenšoties noslēpt savas figūras nepilnības, lielāko daļu uzmanības velta sejai. Ja kameras objektīvu pavirza nedaudz augstāk, tad kadrā nonāk tikai simpātiska sejiņa un nekādas ķermeņa daļas.

LASI VĒL: Mobilais telefons kā infekcijas pārnēsātājs: kā sevi pasargāt

Lūk, kā ar selfija palīdzību cilvēki sociālajos tīklos sevi meistarīgi izdaiļo. Bet, vai jūs bieži taisat “pašiņus”?

Avots: marketium.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru