Galvenie ikdienas noguruma iemesli! Miega trūkums šeit nav galvenais faktors…

Iespējams jums liekas, ka pie visa vainīga ir pāreja uz vasaras laiku, pārāk blīvais grafiks vai vienkārši slinkums, bet noguruma iemesli var būt kaut kas daudz nopietnāks.

Piemēram:

Jūs sajūtat nogurumu, jo jums ir anēmija.

Kad jūs ierodaties pie ārsta un žēlojaties par pastāvīgu nogurumu, pirmām kārtām ārsts parasti pārbauda, vai jums nav anēmija vai arī traucējumi vairogdziedzera darbībā, jo tos ir viegli konstatēt ar standarta asins analīzes palīdzību.

LASI VĒL: Sirds slimības: 10 brīdinoši simptomi, kuri būs redzami uz ādas. Dermatologi brīdina!

Anēmijas gadījumā asinis organismam nepiegādā pietiekošu daudzumu skābekļa. Visizplatītākais anēmijas iemesls ir dzelzs trūkums.

Neskaitot nogurumu, anēmiju pavada arī aukstuma sajūta, galvas reiboņi, aizkaitināmība un galvassāpes.

Jūs jūtat pārslodzi, jo jums ir slims vairogdziedzeris.

Ja jums ir vairogdziedzera slimība (piemēram, hipotireoze), tad neskaitot nogurumu jūs izjutīsiet arī ādas sausumu un biežus aizcietējumus, kā arī pilnīgu enerģijas trūkumu.

Hipotireoze attīstās tad, kad vairogdziedzeris neizstrādā pietiekošu daudzumu ar svarīgiem hormoniem. Hipotireoze visbiežāk skar sievietes.

Vairogdziedzera darbības izmeklējumi palīdz hipotireozi atklāt agrīnā stadijā, un pēc tam ārsts parasti izraksta sintētisko vairogdziedzera hormonu.

Jūs izjūtat pārslodzi, jo jums ir pirms-diabēta stāvoklis vai diabēts.

Ja jums ir augsts glikozes līmenis asinīs, asinsrite var tikt traucēta, un tāpēc šūnas nesaņem barības vielas un skābekli pietiekošā daudzumā, un jūs izjūtat nogurumu.

Turklāt hronisks iekaisums, ko izraisa paaugstināts cukura līmenis asinīs, ari var izraisīt pārslodzi.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru