Galvenie ikdienas noguruma iemesli! Miega trūkums šeit nav galvenais faktors…

Jūs izjūtat pārslodzi, jo jums ir depresija.

Ja jūs pastāvīgi jūtaties noguris, nevēlaties no rītiem celties vai arī nevarat vakarā aizmigt, tad iespējams jūs ciešat no depresijas. Jums vajadzētu veikt pārbaudi, vai jums nav depresija.

Ar diagnosticējošā instrumenta palīdzību, ārsts noteiks, vai jums ir tekošas depresijas pazīmes vai arī jūsu emocionālais stāvoklis ir stresa vai arī pārmērīgas alkohola lietošanas sekas.

Depresija, pārmērīga alkohola lietošana un nogurums ir cieši saistīti. Dažreiz cilvēki depresiju ārstē ar alkoholu un galu galā izjūt nogurumu.

Jūs izjūtat pārslodzi, jo jums ir zarnu noplūde vai arī pārtikas nepanesamība.

Veselas zarnas – tā ir ļoti stingra trubiņa, kurā barības vielas tiek uzsūktas organismā, nenonākot ārpusē. Bet, ja jūs ēdat nepareizi, it īpaši izvēloties nekvalitatīvas un ātrās ēdināšanas produktus, tad zarnu audu struktūra var novājināties, zaudējot necaurlaidību, un asinīs nonāk olbaltumvielas, kurām tur nav ko darīt, un tas izraisa iekaisumu reakciju.

LASI VĒL: 10 simptomi, kas liecina, ka kaut kas nav kārtībā ar aknām: esat uzmanīgi!

Iekaisuma reakcija var izpausties kā pietūkums, garastāvokļu svārstības, galvassāpes un liekais svars.

Ja jums ir pārtikas nepanesamība (piemēram,kviešu vai piena produktu),  tā var izraisīt pārslodzi, izsitumus, pietūkumus un apziņas aptumšošanos. Diemžēl iedarbīgu analīžu, kas apliecinātu pārtikas nepanesamību, nav.

Lai noteiktu, kurš produkts izraisa jūsos tādu reakciju, izslēdziet no savas ēdienkartes visus iespējamos kairinātājus, un pēc tam pa vienam atkal iekļaujiet savā ēdienkartē. Ja jūs izslēdzāt visus kviešus un sajutāties labi, bet pēc tam tos atkal iekļāvāt ēdienkartē un sajutāt letarģiju – visticamāk jums ir glutēna nepanesamība.

Jūs jūtat pārslodzi, jo jums ir adrenalīna nogurums.

“Adrenalīna nogurums” – tas nav medicīnisks termin, un daudzi rietumu ārsti tādu parādību neatzīst. Lieta tāda, ka to ir ļoti grūti konstatēt ar  laboratorisko analīžu palīdzību.

Visbiežāk analīzes uzrāda virsnieru nepietiekamību, endokrīnos vai hormonālos traucējumus, kas izraisa to, ka virsnieru dziedzeri neizstrādā pietiekamu hormonu daudzumu. Tāda hormonu nelīdzsvarotība var būt sekas stresa situācijām dzīvē (piemēram, ģimenes problēmas), kā arī pastāvīga stresa darbā, neizgulēšanās, fiziskas pārslodzes, nepareizas ēšanas, pārmērīgas narkotiku vai alkohola lietošanas dēļ.

Tas viss noved pie stresa hormonu pārprodukcijas, un rezultātā jūs jūtaties nomocīts un iztukšots, kā bankas konts, no kura pastāvīgi izņem naudu, to nepapildinot.

Jūs jūtat pārslodzi, jo jums ir infekcija.

Ārsti bieži veic analīzes, lai noskaidrotu infekcijas esamību, balstoties uz pacienta sūdzībām par paaugstinātu nogurumu.

Dažas infekcijas – visbiežāk, mononukleoze un Laima slimība – izraisa ārkārtēja noguruma sajūtas.

Padalieties ar saviem draugiem un tuviniekiem ar šo rakstu!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru