Banāni pret vēzi: kā izvēlēties pareizo ķekaru

Pilnībā nogatavojušies banāni satur TNF tā saucamais audzēja nekrozes faktors – specifiska olbaltumviela, kuru atklāja jau 1975. gadā. Šai vielai piemīt nozīmīga ietekme: tā spēj cīnīties ar vēžu šūnām, palīdzot imunitātei cīnīties ar patogēnu audzēju veidošanos. Jo vairāk brūnu plankumu uz banāna mizas, jo iedarbīgāks ir efekts.

Vairāk plankumu – vairāk labumu

Vēl viens pluss banāniem, kuriem ir tumši plankumi: tajā esošos ogļhidrātus mūsu gremošanas traktam ir daudz vieglāk pārstrādāt, atšķirībā no zaļajiem banāniem – tajos ir ļoti liels procentuālais cietes daudzums, kas vēl nav paguvis pārvērsties par cukuru. Starp citu, kopā ar banāniem Tokijas Universitātes pētnieki izanalizēja arī vīnogas, ābolus, arbūzus, ananasus un bumbierus. No visiem izanalizētajiem banāni tik un tā bija vienīgie ar tik spēcīgām pretvēža īpašībām, turklāt arī tikai tie, kas jau palikuši brūni un izskatās pat pārlieku nogatavojušies.

Tagad jūs zināt, kuri banāni ir visveselīgākie. Ja gadījumā jums mājās ir zaļi banāni – nesatraucieties. Ielieciet tos vienā maisiņā ar āboliem un nolieciet tos tumšā vietā. Āboli izdala gāzi (etilēnu), kas palīdz banāniem daudz ātrāk nogatavoties.

AVOTS

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru