Ar ko banāni ir bīstami?

Neskatoties uz savu tropisku izcelsmi, banāni sen ir kļuvuši par mūsu iecienītākiem augļiem.

Banāniem nav vajadzīga termiska apstrāde, tie jau ir gatavi lietošanai. Tos var ēst, tāpat vien, vai nu likt putrās, augļu salātos, saldējumā, dažādos desertos un pievienot kūkām.banāni piešķir ēdienam īpašu maigu un pievilcīgu garšu.

Banānu labās īpašības.

Banāni ir bagāti ar B, A, E, PP, C, grupas vitamīniem un bagātu mikroelementu kompleksu. To vidū ir  cinks, varš, kālijs, magnijs, dzelzs, u.c. Šis brīnišķīgs augs palīdz tikt galā ar sliktu noskaņojumu, uzlabo aknu un nieru darbības traucējumiem. Augstā dzelzs satura dēļ banāni īpaši tiek rekomendēti anēmijas slimniekiem.

Šie augļi lieliski palīdz tikt galā ar gremošanas problēmām: uzlabo zarnu darbību, palīdz pie aizcietējumiem, novērš kuņģa dedzināšanu un grēmas. Ieteicams periodiski palutināt sevi ar banāniem,tos, kas cieš no depresijas, slikti guļ vai jūtas neomulīgi. Banāni ietekmē serotanīna izstrādi mūsu organismā, serotanīns mums dod miera un laimes sajūtu. Ar tik daudz pozitīvām īpašībām, banāniem, tomēr ir arī negatīvās puses.

LASI VĒL: Banāni pret vēzi: kā izvēlēties pareizo ķekaru

Ar ko ir bīstami banāni

Visvairāk banāni ir bīstami cilvēkiem, kas sirgst ar asinsvadu  un sirds slimībām. Lieta tāda, ka banānu mīkstums absorbē šķidrumu un izvada no organisma daudz ūdens. Banānu pārmērīga  lietošana var izraisīt asins sabiezēšanu un vēlāk,  pie  trombu izveidošanas  asinsvados.  Ja cilvēkam jau vienreiz bija infarkts vai insults, banānus vispār labāk aizstāt ar āboliem un bumbieriem.

Tāpat nevajadzētu aizmirst, ka banānos, ir ļoti daudz kālija. Ja pārāk aizrauties ar banānu lietošanu, var iegūt hipervitaminoze. Pieaugušajiem tas nav tik ļauni, kā bērniem. Mazuļi var saslimt ar dzelteno kaiti vai hemolītisko anēmiju.

Un vēl,  nevajadzētu aizmirst, ka banāniem ir augsts  glikēmiskais indekss. Tiem, kuri cieš no cukura diabēta, liekā svaru, vai sēž uz diētas, vajadzētu maksimāli ierobežot banānu lietošanu. Savukārt vīriešiem, kuri vēlas iegūt enerģijas lādiņu  pirms treniņa, apēst kādu banānu — pašā reizē!

Avots: mirkrasoty.life

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru