Atkal nejaukais herpes vīruss uz lūpas? Dabas līdzekļi, kas neļaus tam izvērsties

Lasi vēl: 6 sēklu veidi, kuri lieliski dedzina taukus un labvēlīgi ietekmē veselību

Ja sākuma brīdis palaists garām

* Problemātisko vietu 4-5 reizes dienā apziež ar tējas koka eļļu vai bērza pumpuru izvilkumu (15 g bērza pumpuru aplej ar ½ litra 70% spirta vai degvīna, 3 nedēļas nostādina tumšā vietā, tad izkāš un uzglabā ledusskapī), bet pirms gulētiešanas liek kompresītes: papīra salvetes gabaliņu samitrina bērza pumpuru izvilkumā vai tējas koka eļļā, kas attiecībā 1:1 atšķaidīts ar augu eļļu, un uzliek sāpošajai vietai.

* Organisma aizsargspēju atjaunošanai ierastā ēdienkarte jāpapildina ar A, C, E, kā arī B grupas vitamīniem un cinku. Ieteicams lietot arī bioaktīvās piedevas un produktus, kas satur lizīnu – neaizvietojamu dabisko aminoskābi, kas nomāc herpes vīrusu vairošanos (alus raugs, multivitamīnu kompleksi u. c.). Lai atveseļošanās noritētu strauji, lizīna dienas devai jābūt ne mazākai par 1 g.

* Jāievieš korekcijas ēdienkartē: vairāk jālieto kartupeļi, siers, olas, zivis, griķi, paprika, ķirši, upenes, citroni un apelsīni ar visu balto kārtiņu zem mizas. Jāatsakās no šokolādes, skābpiena produktiem, gaļas, auzām, sojas pupām, valriekstiem, kokosriekstiem un zemesriekstiem, baltajiem miltiem, diedzētiem kviešiem, jāierobežo cukura lietošana.

* Aptuveni 3-4 reizes dienā jāizdzer pa glāzei nesaldinātas mežrozīšu, plūškoka, vilkābeles augļu tējas.

Lasi vēl: Gribat nostiprināt un izbalināt zobu emalju? Lūk, kāda Tibetas mūka recepte!

Ielaistas slimības ārstēšana
Ja uz lūpām parādījušies ūdeņaini pūslīši, jālieto preparāti, kas šūnu līmenī paaugstina aizsardzību pret vīrusiem: aptuveni mēnesi 3 reizes dienā (neatkarīgi no ēdienreizēm) jālieto aptiekā nopērkamā purpursārtās ehinācijas tinktūra vai 10 dienas 4 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas kailās lakricas sakņu novārījums.

* Divas tējkarotes sasmalcinātu sakņu aplej ar 1,5 glāzēm ūdens, 2 stundas nostādina istabas temperatūrā, 30 minūtes karsē ūdens peldē, vēl 10 minūtes nostādina, tad izkāš.

* Trīs reizes dienā 15 minūtes pirms ēšanas dzer pa 1/3 glāzes zāļu uzlējuma: vienādās daļās sajauc upeņu, asinszāļu, meža zemeņu un melisas lapas, ēdamkarotei maisījuma pievieno 2–3 žāvētus kliņģerīšu ziedus, aplej ar 1,5 glāzēm verdoša ūdens, uzliek vāku, silti ietin, 20 minūtes nostādina. Pēc tam izkāš un biezumus izspiež.

Herpes vīrusa aktivitātes var novērst, izmantojot vītamīnu terapiju un nostiprinot imūnsistēmu. Visvienkāršākais un labākais līdzeklis imunitātes nostiprināšanai ir vitamīnu tēja.

* Vienādās daļās sajauc asinszāles lakstus, kliņģerīšu ziedus, upeņu, melisas un meža zemeņu lapas. Izmanto tējkaroti maisījuma uz glāzi verdoša ūdens. Dienas laikā jāizdzer 2–3 glāzes uzlējuma.

Ja izsitumi turpina parādīties, labs līdzeklis ir propolisa izvilkums spirtā.

* 20 g propolisa aplej ar glāzi degvīna, 8 dienas nostādina, laiku pa laikam (vairākas reizes dienā) sakratot. Lieto pa tējkarotei 2 reizes dienā, atšķaidītu nelielā daudzumā ūdens.
Vēl ieteicams ik pēc 2 stundām iekaisušās vietas apziest ar asinszāļu eļļu.

* Žāvētus asinszāles lakstus saberž pulverī. Ēdamkaroti pulvera aplej ar ½ glāzes augu eļļas, 30 minūtes karsē ūdens peldē, 3 dienas nostādina, tad izkāš. Uzglabā tumšā vietā.

Neaplipiniet citus!
Herpes vīruss izplatās tiešu kontaktu ceļā, tāpēc līdz pilnīgai atveseļošanai jāaizmirst gan par skūpstiem, gan seksu. Taču līdztekus riskam aplipināt citus pastāv arī iespēja pārnest vīrusu uz citām sava ķermeņa vietām. Lai tas nenotiktu, nekādā gadījumā nedrīkst aiztikt ar pirkstiem izsitumus uz lūpas, bet, ja gadījies pieskarties, rokas nekavējoši jānomazgā siltā ūdenī ar antibaktericīdām ziepēm.

Ieteicams nelietot lūpu krāsu un uzmanīgāk nekā citkārt uzklāt un noņemt kosmētiku, lai vīruss nepārceļotu uz kādu citu sejas vietu (sevišķi bīstami, ja tas nokļūst acu tuvumā). Nekādā gadījumā nedrīkst izspiest pūslīšus un noraut krevelītes – tas var izraisīt ādas papildu inficēšanos.

Ja organisms ir novājināts, bet vīrusa uzbrukuma draudi ir acīmredzami, nepieciešama medikamentoza ārstēšanās, tātad – vizīte pie ārsta.

Arī interesanti: Herpes vīruss, jeb aukstumpumpas: 11 patiešām iedarbīgi līdzekļi! SPIED ŠEIT, lai lasītu! 

zelt

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru