10 produkti, kas var izraisīt vēzi. No nr.2 atteikšos jau šodien!

“Tu esi tas, ko tu ēd”. Ne velti šī paruna pēdējā laikā, šajā pareizas ēšanass laikmetā, uz lūpām ir daudziem. Valsts Veselības Dienests regulāri atjauno sarakstus ar kancerogēnajiem produktiem un, taisnību sakot, es esmu pārsteigta par to, ka daži produkti ir iekļuvuši šajā sarakstā.

Un tā, no kādiem produktiem ir jāizvairās, lai pasargātu sevi no vēža?

1. Konservēti un saulē kaltēti produkti

Konservēšanā tiek izmantoti nitrāti un nitrīti, kas ilgi pasargā produktus no bojāšanās. Bet termiskā apstrādē nitrīti un nitrāti pārvēršas par nitrozajām sastāvdaļām, kas ir atzītas par kancerogēnām. Tas pats notiek ar saulē kaltētiem produktiem.

LASI VĒL: Viltīgās olbaltumvielas aktivizē vēža šūnas un veicina novecošanos! Lūk, kas jāizdara jau šodien

2. Mākslīgi izaudzētas zivis

Tādas zivis audzē mazās ūdenstilpnēs. Zivis tajās nepeld, bet burtiski stāv uz vietas šaurības dēļ. Zivi piebaro ar antibiotikām un krāsvielām, kas zivs gaļai piešķir “veselīgu un dabīgu” krāsu. Daudzās valstīs tādu zivju ieveršana ir aizliegta tieši tāpēc, ka tās ir kancerogēnas.

3. Grillēta gaļa

Degšanas laikā koks vai ogles izdala policikliskos aromātiskos ogļūdeņražus. Lieta kļūst sarežģītāka tad, kad gaļa pil uz degvielas, un iegūtie dūmi sāk iekļūt gaļā, pastiprinot tās kancerogenitāti. Bet, ja atceramies, ka nesen sarkano gaļu “izslēdza” sakarā ar vēzi, tad vēlēšanās uzrīkot bārbekjū atkrīt pati no sevis.

4. Hidrogenēts sviests

Hidrogenēts sviests vai transtauki – tas ir produkts, ko radījis cilvēks. Lai palielinātu tā glabāšanas laiku, ražotājs izmaina sviesta ķīmisko struktūru. Zinātnieki no Hārvārdas nonāca pie secinājuma, ka transtauki negatīvā veidā ietekmē imūnsistēmu. Turklāt hidrogenēts sviests spēj izraisīt infarktu, insultu, diabētu.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru