Šausminoša patiesība – lūk, kāpēc nedrīkst noņemt pelējumu no maizes!

Lasiet tālāk, lai uzzinātu, kāpēc nedrīkst lietot iepelējušu maizi, un kā izdarīt, lai maize ilgu laiku paliktu svaiga.

Lai cik maza arī nebūtu ģimene, praktiski katru dienu tai ir vajadzīga vismaz viena maize.

Bet dažreiz mēdz būt tā, ka maize paliek, un uz tās sāk parādīties pelējums.

Es pēc ieraduma skatos, kur nav pelējuma, nogriežu to daļu un apēdu. Jo, ja jums ir 5 šķēlītes maizes, bet pelējums ir tikai uz 2 no tām, tad kāpēc gan neapēst atlikušās 3?

Izrādās, ka tā nedrīkst darīt.

Lauksaimniecības departamenta pārstāvis padalījās, ka sapelējusi maize nav droša lietošanai pārtikā.

Pat, ja mēs pašu pelējumu nogriežam, tas nenozīmē, ka pārējā maize ir derīga lietošanai. Dažus produktus var ēst tad, kad tie ir sākuši pelēt, bet maize šajā kategorijā neietilpst.

LASI VĒL: Zēns vienkārši meta maizi ūdenī, kad virspusē uzradās brīnums!

Nākamajā reizē jūs tūlīt pat izmetīsiet sapelējušu maizi, tiko jūs to pamanīsiet!

Lasiet tālāk, lai uzzinātu, kāpēc nedrīkst lietot sapelējušu maizi, un, kā izdarīt tā, lai maize ilgāk paliktu svaiga.

Jūs pirms trīs dienām nopirkāt maizi, un tagad pamanāt uz tās pelēcīgi zaļo pelējumu, kas parādījies dažās vietās.

Jūs:

А) Atdalīsiet maizi ar pelējumu no gabaliem, uz kuriem pelējums nav redzams

В) izmetīsiet visu maizi

Ja jūs izvēlēsieties A variantu, tad tas var nopietni kaitēt jūsu veselībai.

Sarunā ar NPR Mariannu Graveli no Lauksaimniecības departamenta viņa teica, ka nedrīkst ēst maisi, uz kuras ir parādījies pelējums.

Viņa paskaidro: “tā kā maizei ir ļoti maiga struktūra, tad pelējuma sporas ļoti vienkārši izplatās pa visu produktu”.

Vēl vairāk, ja maize ir apklāta ar polietilēna maisiņu – tas rada labvēlīgus apstākļus pelējuma attīstībai, jo maisiņš rada mitru mikroklimatu, kas palīdz pelējumam ātri attīstīties.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru