8 lieliski superēdieni, kas stiprinās tavus zobus un novērsīs emaljas bojāšanos

Tavs smaids bieži vien ir pirmais iespaids par tevi, kāds rodas cilvēkiem. Ja tu vēlies būt drošs, ka tavs pērļu baltuma smaids paliek spēcīgs, tad tev par to būtu jāparūpējas.

Lai arī regulāra zobu tīrīšana un mutes dobuma skalošana ir obligāta, arī ēdieni, kurus tu ēd, spēlē būtisku lomu tava mutes dobuma veselības uzturēšanā.

Superēdieniem ir daudzas priekšrocības tavam ķermenim, bet tu varbūt nemaz nenojaut par to priekšrocībām attiecībā uz taviem zobiem. Ja tu meklē papildus aizsardzību, tad tev būtu jāpārskata ēdieni, kurus ēd. Gribi uzzināt vēl? Lasi tālāk, un uzzini, kādus ēdienus tev vajadzētu ēst, lai saglabātu perfektu smaidu!

LASI VĒL: Putas, lakas un dažādi spreji, pat matu žāvēšana, turot galvu uz leju nesniedz gaidīto rezultātu? Palīgā nāk.. zobu birste!

Šokolāde
Šokolādes mīļotāji droši vien laimē staro! Tumšā šokolāde ir lielisks zobu aizsardzības avots. Šokolādē ir kakao, un kakao sastāvā ir tanīns. Tanīns palīdz aizsargāt zobus no bojājumiem un samazina smadzeņu iekaisumu. Vēl viens pluss ir tāds, ka tumšajā šokolādē ir antioksidanti, kas palīdz cīnīties ar kaitīgajām baktērijām mutes dobumā. Visbeidzot ir kāds iemesls, lai apēstu vairāk šokolādi.

Selerija
Līdz ar kraukšķīgo gabaliņu selerija sniedz ko vairāk par atsvaidzinošu uzkodu; tā palīdz arī taviem zobiem. Selerijā atrastās šķiedras tīra zobus, un selerijas ilgāka košļāšana veicina veselīga pH līmeņa veidošanos tavā mutē. Rezultāts? Tava zobu emalja būs pasargāta no aplikuma veidošanās.

Piens
Piens ir lielisks vitamīna D avots, kas veicina spēcīgu zobu un kaulu veidošanos. Regulāra piena dzeršana palīdzēs atjaunot emalju un padarīs zobus stiprākus. Laktozes nepanesamība? Tad izvēlies sojas pienu.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru