Produkts-slepkava, kas aktīvi tiek reklamēts un visur izmantots

Kādā eļļā drīkst cept?

Diemžēl pilnīgi nekaitīga cepšana eļļā nepastāv. Bet, pastāv MAZĀK kaitīgas eļļas cepšanai, tas gan. Un tagad mēs tiksim skaidrībā, kas tās ir par eļļām.

Kokosriekstu eļļa

Pirmajā vietā ir pārtikas kokosriekstu eļļa. Tā ir vienīgā eļļa, kas cepšanas rezultātā nekļūst indīga. Tā praktiski sastāv 90 % no piesātinātām augu izcelsmes taukskābēm. Tāpēc tā var izturēt līdz pat 350 grādu augstu temperatūru, tā kā to droši var izmantot cepšanā, un pat jūsu mīļāko ēdienu gatavošanā cepeškrāsnī. Bet šai eļļai ir viens mīnuss – tā nav lēta. Ja jums tā nav problēma, tad droši to varat pirkt un kokosriekstu eļļa cept visu, ko vien jūs vēlaties. Turklāt to izmanto ne tikai cepšanā, bet arī jebkādu karsto ēdienu pagatavošanā.

Vīnogu kauliņu eļļa

Pateicoties sastāvā esošajam augstajam oleīnskābes un zemajam Omega-3 taukskābju saturam vīnogu eļļa atšķiras ar augstu noturību pret karstumu līdz samērā augstām temperatūrām (šīs eļļas “kūpēšanas” punkts ir 216 grādi), sakarā ar ko to var izmantot cepšanai gan uz pannas, gan cepeškrāsnī (līdz noteiktajai temperatūrai, ne augstāk).

Olīveļļa

Nākamā eļļa, kurā var cept, ir olīveļļa. Tāpēc, ka olīveļļa par 76 % sastāv no mononepiesātinātām taukskābēm, tā tiek uzskatīta par vienu no drošākajām eļļām, kuru var izmantot cepšanā.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru