Joda rūtiņas: uzsmērējiet uz rokas un brīnieties par ārstniecisko efektu. Gadiem pārbaudīts līdzeklis

Galvenā iedarbība no joda sietiņa izmantošanas tiek izskaidrotas ar joda bakteriālajām īpašībām. Iesūcoties caur ādu un izplatoties asinsvadu sistēmā, jods padziļināti ietekmē mikrobus, iznīcinot slimību radošos organismus.

LASI VĒL: Jods un pārtikas soda, lai vienmēr ir pie rokas

Vēl viena joda īpašība, kad to uzsmērē uz ādas, – tas paplašina kapilārus un tādējādi paātrina asinsriti. Tiek stimulēta asins plūsma, kas mazina sabiezējumus ap iekaisumu.

Kā zīmēt joda sietiņu?

Joda sietiņu uz ādas uzzīmē ar kosmētiskajiem vates kociņiem. Kociņš jāiemērc 5 % joda šķīdumā un uz ķermeņa jāuzzīmē sietiņš no vertikālām un horizontālām svītrām. Ideālā joda sietiņa rūtiņu lielums – aptuveni 1 kvadrātcentimetrs.

Lūk, kādos gadījumos palīdzēs joda sietiņš:

Gadījumā, kad organismā ir joda trūkums.

Pēc statistikas, gandrīz trešdaļai Zemes iedzīvotāju ir joda trūkums organismā, kas kļūst par vairogdziedzera pataloģiju iemeslu, bet grūtniecēm var beigties ar fiziski un garīgi nepilnvērtīgu bērnu piedzimšanu.

Lai noteiktu, vai jūsu organismā ir pietiekoši daudz joda no pārtikas produktiem, nav obligāti jānodod analīzes – pietiek vien uzzīmēt joda sietiņu. Vislabāk to izvietot uz gurna iekšējās daļas.

Veseliem cilvēkiem, kuriem nav joda trūkums, sietiņa pēdas pazūd diennakts laikā. Ja tas ir noticis ātrāk, vērsieties pie ārsta, lai viņš jums palīdz tikt galā ar joda deficītu.

Sausa klepus gadījumā.

Joda sietiņš palīdzēs lokalizēt iekaisuma procesu vēl pašā tā sākuma stadijā. Pretklepus sietiņu ieteicams zīmēt, kad ķermeņa temperatūra nepārsnied 38 grādus.

Sietiņu zīmē vai nu uz kakla (angīnas gadījumā), vai nu uz krūtīm ( plaušu iekaisuma gadījumā).

Klepus gadījumā sietiņu uz kakla zīmē divas reizes dienā – no rīta un vakarā.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru