Zinātnieki aicina dzert zaļo tēju, un nevis melno. Lietderīgums ir pierādīts

Ķīniešu zinātnieki ir noskaidrojuši, ka tējas mīļotāji vidējā vecumā retāk slimo ar aterosklerozi, insultu un sirds mazspēju, kā arī dzīvo ilgāk nekā tie, kuri tēju dzer reti vai arī nedzer nemaz. Atklātā korelācija tomēr ir spēcīgāka vīriešiem, nekā sievietēm, un zaļās tējas mīļotājiem, nevis melnās.

LASI VĒL: Esmu izmēģinājusi šo tēju no trīs sastāvdaļām: pēc 7 dienām mans viduklis bija par 8 cm šaurāks! Neticami rezultāti!

Zinātnieku grupa no Pekinas apvienotās medicīnas koledžas Dunfena Gu vadībā veica kārtējo mēģinājumu tikt skaidrībā, kā tēja ietekmē cilvēku veselību. Pētījuma nolūkiem zinātnieki paņēma analīzes no 100 902 ķīniešiem vecuma grupā no 16-74 gadiem, kuri agrāk nebija slimojuši ar sirds vai onkoloģiskajām slimībām, un 7 gadu garumā novēroja viņu veselību.

Lietojamās tējas daudzums tika novērtētas ar aptaujas palīdzību, turklāt tika ņemta vērā tikai ķīniešu tēja, neatkarīgi no tās pagatavošanas veida vai stipruma.

Pētījuma dalībnieki tika iedalīti divās grupās: tie, kuri tēju dzer reti vai nekad (līdz trīs krūzītēm nedēļā), un tējas mīļotāji (trīs un vairāk krūzītes nedēļā).

Otrā grupa izrādījās vien 31,6 %, turklāt visbiežāk tie bija smēķējoši vīrieši, kuri lietoja alkoholu. Starp viņiem gandrīz puse bija zaļās tējas piekritēji, 8 % dzēra melno tēju, bet 43 % – aromatizētās tējas.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru