Draugs no gaļas kombināta pasacīja, kurus pusfabrikātus labāk nepirkt

Redzot veikalā atlaidi gaļas izstrādājumiem, es mēdzu gandrīz neapdomīgi tos pirkt. Es to ne vienmēr varu atļauties, bet, kad es varu, es to noteikti atļaujos, un veikals ar mani lieliski manipulē, pie stenda piekarot burvju cenu zīmi “mīnus 50%”.

Mani neinteresēja sastāvs uz etiķetes, jo īpaši tāpēc, ka es neko no tā nesapratu, izņemot to, sojas gaļa ir vai nav produktā.
Es runāju ar vienu labu draugu, kurš strādā gaļas ražošanas uzņēmumā. Vēlreiz viņš man atgādināja joku, ka tiem, kas mīl desu, labāk neredzēt, kā tā tiek sagatavota un radīta. Katrā jokā ir daļa patiesības.

LASI VĒL: Vienmēr būs par maz, lai arī cik daudz pagatavosi! Gards ēdiens no maltās gaļas, ko var pagatavot 30 minūšu laikā

– Nu, vai tiešām labāk desu nepirkt?

– Nemaz, gluži pretēji, visas desas ir sagatavotas no augstas kvalitātes izejvielām. Kopumā viss ir kārtībā. Mēs paši ņemam mājās šīs desas, pelmeņus. Bet īpaši čīkstoši kolēģi neņem produktus, kas satur mehāniski atkaulotu gaļu.

– Bieži vien šo frāzi redzēju etiķetēs, bet domāju, ka tā ir parasta gaļa, kuru kaut kādā veidā mehāniski sasmalcina, piemēram, garšvielās. Bet kas tas ir?

– Tās ir atliekas pēc gaļas atdalīšanas – kauli, vēnas, skrimšļi, knābji utt. Protams, tur ir gaļa, kas paliek uz kauliem, bet ļoti mazos daudzumos. Ja produkta sastāvā ir gaļa, kas atkaulota ar mehānisku atdevi, tas nozīmē, ka šie pārstrādātie pārpalikumi nelielā daudzumā tika pievienots galvenajai sastāvdaļai.

LASI VĒL: Nekad nepērciet sieru, ja ieraugāt uz iepakojuma šo te!

Pēc tam es sāku pievērst uzmanību gaļas produktu etiķetēm un cenu zīmēm. Patiešām, produkti, kuros vienmēr tiek norādīta mājputnu gaļa ar mehānisku atkaulošanu, vienmēr ir daudz lētāki.

Man tā bija atklāsme.

avots: vranya.net

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru