Nekad nepērciet sieru, ja ieraugāt uz iepakojuma šo te!

Pašlaik lielveikalos tiek piedāvāts milzīgs sieru klāsts, kur katrs var atrast garšu un izvēli sev. Ja jūs dosieties uz vienu no lielākajiem pārtikas lielveikaliem, tādos iespējams atrast apmēram 100 dažādas sieru šķirnes. Katram produktam ir sava garša un tie atšķiras sastāvā.

Lai samazinātu siera vērtību, daudzi ražotāji šo produktu gatavo no augu taukiem. Taču tas ir milzīgs mīnuss patērētājiem. Viss slēpjas tajā, ka šāda veida tauki var nelabvēlīgi ietekmēt patērētāju veselību.

Kā lai izvēlas īsto sieru? Kā lai iegādājas tikai kvalitatīvu produktu un pasargā savu veselību? No sākuma nepieciešams uzzināt, ar ko atšķiras labs siers no nekvalitatīva.

Vai var pirkt siera izstrādājuma īstā siera vietā?

Produktu klāstā iespējams atrast ne tikai sieru, bet arī tādu lietu, kā “siera izstrādājums”. Galvenā atšķirība starp sieru un siera produktu ir šo produktu sastāvā. Īstais, dabīgais siers tiek gatavots uz piena bāzes bez jebkādiem piemaisījumiem, tajā iekļautas siera komponentus vai arī tā analogus. Tajā ir skābā piena skābe un šķipsniņa sāls. Labākam siera izstrādes procesam šo sieru sastāvā iespējams atrast kalcija hlorīdu. Visas šīs sastāvdaļas cilvēka organisms ir lieliski spējīgs uzsūkt, turklāt tās ātri pārstrādājas. Tieši šo iemeslu dēļ siers ir ļoti vērtīgs produkts.

Tad kas īsti ir siera izstrādājums? Tas ir produkts, kura sastāvā nav nekā veselīga cilvēka organismam. Tas vienkārši ir līdzīgs pēc garšas, izskata, formas un krāsas īstajam sieram. Taču sastāva ziņā tas ir pilnīgi cits produkts. Ja īstā siera sastāvā lielākā daļa ir piens, tad siera izstrādājumā piens ir mazāk par 20%. Pārējie 80% siera izstrādājuma sastāv no olbaltumvielām un taukiem, kas netiek iegūti no piena. Proti, tie iegūti mākslīgā ceļā.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru