Diedzētas linsēklas – jūsu personīgais gastroenterologs

Linsēklas sāk dīgt nevienmērīgi, tādēļ, līdzko pirmie sāks dīgt (apmēram otrajā diennaktī pēc to mitrināšanas), visus dīgstus pārliek burciņā un ieliek ledusskapī, kur linsēklu dīgšana arī turpināsies.

Pretējā gadījumā sēklu dīgsti sapiņķerēsies marlē un pēcāk tos savākt būs ļoti problemātiski.

Šajā gadījumā labākais veids, kā tās savākt, būs vienkārši ar karotīti. Daļa no tiem tiks traumēti un turpmāk vairs neaugs.

Ieteikums – vienā sēklu diedzēšanas laikā neizmantot vairāk par divām ēdamkarotēm sausu linsēklu. Dienas deva: 10 – 15 g (viena tējkarote) no rītiem pirms brokastīm.

Diedzētu linsēklu uzglabāšana – līdz piecām diennaktīm, uzglabājot ledusskapī. Ilgākai to uzglabāšanai ir iespējams tos iekonservēt medū. Diedzētās linsēklas sajauc kopā ar medu (attiecība 1:4) un liek ledusskapī. Glabāšanas ilgums palielinās līdz mēnesim.

Uzglabāšanas laikā dīgstus nepieciešams turēt mitrumā. Tā iemesla dēļ tos ieteicams katru dienu likt zem tekoša ūdens, nepieciešamības gadījumā arī dezinficēt ar vāju kālija permanganāta šķīdumu.

Tiem cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar zobiem, ieteicams lietot sasmalcinātus dīgstus, kuriem klāt pielikts ābolu vai jebkuru citu dārzeņu, augļu mīkstums.

Tāpat sēklas iegādāties var arī aptiekā. Linsēklas nebūt nav dārgas, turklāt iepakojumā esošais daudzums, lietojot dīgstus piecas reizes nedēļā, pietiks apmēram trīs nedēļām.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru