Burku sterilizēšana elektriskajā vai gāzes plītī, kā arī mikroviļņu krāsnī – cik minūtes, kāda temperatūra. Labs padoms saimniecēm!

Kad ir pienācis laiks sākt gatavot marinādes, konservus un citus labumus ziemai, izmantojamās burciņas parasti nepieciešams sterilizēt. To ir iespējams izdarīt vairākos veidos.

Reizēm to nedara katlos, bet mikroviļņu krāsnī, elektriskajā vai gāzes plītī.

Kā tukšās burciņas sterilizēt cepeškrāsnī?

Lai veiksmīgi pagatavotu ievārījumu vai jebkuras citas sagataves ziemai, nepieciešams pienācīgi sagatavot taru. Parasti burkas tiek sterilizētas tukšas, taču ir receptes, kas piedāvā to sterilizēšanu jau kopā ar burciņu pildījumu.

Svarīgi ir uzreiz sagatavot pienācīgu taru, par kuru esat pārliecināti, ka tā nesprāgs. Burciņu sterilizācijai cepeškrāsnī nepieciešams ievērot šādus nosacījumus:

Pirmais uzdevums – rūpīgi aplūkot visas burciņas. Ja atrodat plaisas traukā vai skrūvējamā daļā, droši metiet tās pa taisno miskastē. Jebkuri trauka bojājumi var panākt to, ka, hermētiskas apstrādes laikā, tie plīsīs vai arī tiks sabojāti un pildīšanas laikā sastāvdaļas var līt ārā.

Piepildiet visas burciņas ar ūdeni un ļaujiet tām 3 stundas pastāvēt. Visi netīrumi, baktērijas un citi kaitēkļi nonāks nost no sieniņām un jums būs daudz vieglāk tos pēc tam izmazgāt.

Vislabākais līdzeklis, kas palīdz veiksmīgi sagatavot burciņas konservēšanai, ir soda. Tā palīdzēs notīrīt stikla virsmu no jebkuriem netīrumiem un traipiem, kā arī neatstās specifisku aromātu, kas pēcāk varētu ietekmēt sālījuma un marināžu garšu un smaržu. Taras sagatavei ieteicams izmantot jaunu trauku mazgājamo švammīti, lai uz tās nebūtu saglabājušies baciļi un ēdiena paliekas no iepriekš mazgātiem traukiem.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru