Brīnumainā ceriņu iedarbība uz mūsu veselību! Tauta medicīnas receptes

Tomēr viss nav tik labi, kā liekas. Tādai ārstēšanai ar ceriņu uzlējumu, ir daži aizliegumi.

Ārstnieciskais ceriņu uzlējums var nodarīt daudz ļaunuma, ja to nepareizi lieto iekšķīgi. Sanāk, ka ceriņiem ir gan dziednieciskās īpašības, gan indīgie savienojumi.

Ceriņu uzlējumu nedrīkst lietot:

— mēnešreižu ilgstošas kavēšanās  laikā,

— nieru nepietiekamības hroniskās formas,

— smagu kuņģa slimību gadījumos;

— smagu atonisko aizcietējumu gadījumos,

— glomerulonefrīta gadījumos.

Citos gadījumos izmantot ceriņu uzlējuma tautas recepti var lietot droši. Ja jums ir ilgstošas hroniskās slimības, un jūs esat ārsta uzraudzībā, tad pirms uzlējuma lietošanas, obligāti konsultējaties ar viņu, lai nenodarītu kaitējumu savam organismam.

Lai aktivizētu ceriņu dziednieciskās īpašības, jāzina lietošanas shēmu. Dažādu slimību ārstēšanai ir dažādas lietošanas variācijas, kuras nevajadzētu ignorēt. Tas palīdzēs palielināt ārstēšanas efektivitāti.

1) Nieru slimības.

Simts gramus lapiņu pārlejiet ar pāris  litriem spirta. Tālāk dariet kā klasiskajā tautas receptē.  Lietojiet pirms ēšanas,  pa divdesmit pilieniem trīs reizes dienā. Var pievienot tējai vai  dzert atsevišķi.

LASI VĒL: 7 visaromātiskākie krūmi dārzam

2) Drudzis un  augsta temperatūra.

Simts gramus ceriņu lapu, saberat burkā, viena litra apjomā, pieliekat divus gramus svaigu vērmeļu un vienu gramu eikalipta eļļas. Pielejat vienu litru šņabja, aizverat ar vāku. Novietojat tumšā vietā uz divdesmit dienām. Ja ir paaugstināta temperatūra, iedzert piecdesmit gramus ceriņu uzlējuma, pirms ēšanas. Ja temperatūra nekrītas, atkārtojiet līdz trim reizēm dienā.

3) Ēdes, traumas, iekaisušas brūces.

Ieberat vienu glāzi ceriņu ziedu stikla bankā, un pielejat pus litru degvīna. Aizverat vāku, noturat četrpadsmit dienas. Mainat uzlējumā samitrinātas marles saites līdz piecām reizēm dienā.

4) Reimatisms, muguras sāpes.

Ieberat vienu glāzi ceriņu ziedu stikla bankā, un pielejat pus litru spirta. Uzliekat vāku un noturat desmit dienas tumšā vietā. Ierīvējat sāpošas vietas divas reizes dienā.

Avots: golbis.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru