Brīnumainā ceriņu iedarbība uz mūsu veselību! Tauta medicīnas receptes

Šodien mēs pastāstīsim jums par tautas līdzekli dažādu slimību ārstēšanai. Konkrēti par brīnumainu ceriņu uzlējumu, kas palīdzēs tikt galā ar daudzām kaitēm. balstoties uz tautas recepti.

Ceriņi aug daudzās vietās, gan laukos, gan pilsētā. Dažviet tie ir vieni no pirmajiem pavasara krāšņumiem, kas zied, kā lillā, violetā, baltā kupena. Viņu skaistais aromāts izplūst pa visu apkaimi un maz kas var pretoties kārdinājumam nolauzt kādu zariņu, un ielikt to vāzē savās mājās. To gan darīt nevajadzētu, jo šis spēcīgais aromāts var pacelt arteriālo asinsspiedienu, veicināt spēcīgas migrēnas lēkmes. Cilvēki maz zina par augošiem ceriņu krūmiem, kas var būt ārstniecisks līdzeklis no liela daudzuma saslimšanu, bet var kļūt par indi, jo tā sastāvā ietilpst zilskābe, kas tiek uzskatīta par indīgu. Pastāv tāda tautas recepte, kā ceriņu uzlējums uz spirta bāzes. Izmantojot šo uzlējumu mājas apstākļos var atvadīties no  daudzām saslimšanām.

Tautas recepte ceriņu uzlējumam.

Pirms uzsākt ārstēšanu ar ceriņu uzlējumu, to vajag pareizi sagatavot. Vākt ceriņu lapas un ziedus, vislabāk no krūmiem, kas aug tālāk no rūpnieciskām ražotnēm un autoceļiem. Vākt izejvielas vislabāk sausā laikā. Līdz šai dienai nav vienprātības par to, kādas krāsas ceriņi ir vērtīgāki.Tomēr, vairāk pētnieki iesaka dot priekšroku baltajiem ceriņiem.

Simt gramu svaigu ceriņu ziedu jāieliek stikla burkā, litra apjomā, un jāuzlej spirts līdz malām. Aizveriet ar vāciņu, uzglabājiet tumšā vieta, lai nostājas 10 diennaktis. Tad, izfiltrējiet uzlējumu caur vairāk reizes salocītu marles gabaliņu. Uzlējums gatavs lietošanai. Uzlējums ar šņabi,  gatavojas tādā pašā veidā. Dažreiz atkarībā no slimības, alkohola, spirta vai šņabja jāuzlej vai nu mazāk vai vairāk.

LASI VĒL: Nenovērtējams zaļo valriekstu uzlējums – zāles, kas uzceļ uz kājām un ārstē pat smagas slimības!

Patiesībā tautas recepšu ir daudz vairāk, bet šī ir klasiska, jo ir pielietojama dažādu slimību ārstēšanai.

Lai pagatavotu uzlējumu var vākt  vai ziedus vai lapas, jo to dziednieciskās īpašības ir vienādas.  Ja pareizi pagatavot uzlējumu no ceriņiem, to varat lietot:

— nieru iekaisumu gadījumos, atvieglot sāes, ja nierēs ir akmeņi,

— tiek izmantots kā sviedru dzenošais un temperatūras mazinošs līdzeklis saaukstēšanās gadījumā,

— lieto brūču un sasitumu ārstēšanai,

— sniedz palīdzību ārstējot, reimatismu, osteohondrozi, аrtrītu, poliartrītu, podagru. Ārstējot аrtrozi ceriņu uzlējums ir viens no labākajiem līdzekļiem,

— palīdz atbrīvoties no papēža piešiem,

— lieto, ārstējot nervu sabrukumus,

— larengīta šrstēšanai

— palīdz izārstēt ēdes,

— palīdz mazināt galvassāpes,

— tiek izmantots sirds un asinsvadu slimību ārstēšanai,

— ir efektīvs līdzeklis tuberkulozes un klepus ārstēšanai.

Turklāt ceriņu ziediem, lapām, mizām, saknēm ir rūgtena piegarša, jo ceriņi satur siringīnu – vielu, kam piemīt pretiekaisuma un sāpju mazinošas īpašības.. Tādējādi, šai ceriņu tautas receptei, ir viegli atrast pielietojumu. Ārīgi uzlējumu pielietot var pat bērniem.

Šķir nākošo lapu un uzzini kādos gadījumos ceriņu uzlējumu nedrīkst lietot 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru