5 fakti par savu asinsgrupu, kurus noteikti vajag zināt

Personības tips

Pastāv teorija, ka asinsgrupa ietekmē cilvēka īpašības un viņa personību. Tiksim ar to skaidrībā.

I – šie cilvēki ir stipri garā. Viņi ir uzmanīgi, izlēmīgi un apveltīti ar neticamu pārliecību sev. Viņi ir dzimuši līderi, kuri grib, lai viņus saprot no pusvārda un nekavējoties izpilda viņu pavēles. Viņiem grūti ir pieņemt kritiku. Viņi ir ļoti mērķtiecīgi un vienmēr sasniedz to, ko vēlas.

II – ļoti atvērti un komunikabli cilvēki. Viņiem ir viegli adaptēties jebkurā situācijā un viņi nebaidās pārmaiņas. Tajā pat laikā viņi ir ievainojami un smagi pārcieš aizvainojumus.

III – optimistiskas un draudzīgas personības. Šie cilvēki dievina piedzīvojumus un viņus neinteresē komforts. Viņi mīl pārmaiņas, jaunus cilvēkus un jaunas vietas. Viņu aktivitāti var apskaust. Vienīgais, viņi nemīl sasiet cieši sevi ar citiem cilvēkiem un dod priekšroku brīvībai un neatkarībai.

IV – brīvdomātāji. Viņi atšķiras ar maigu raksturu un atvērtu dvēseli. Tādi cilvēki vienmēr ir gatavi uzklausīt un saprast. Viņi ir brīnišķīgi draugi. Un vēl viņiem nekas nav pretī arī palielīties, ka viņiem ir tā pati asinsgrupa kas Jēzum, kaut gan tas nav pierādīts.

Reakcija uz stresu

Stresa situācijas gadās mums visiem, bet reaģējam uz tām mēs katrs pa savam. Par iemeslu var būt arī mūsu asinsgrupa.

Cilvēki ar pirmo asinsgrupu ir ļoti emocionāli. Viņiem gadās dusmu lēkmes, kuras ir grūti kontrolēt. Lai atjaunotu mieru un līdzsvaru vajag iedomāties ko mierīgu. Labi kontrolēt emocijas palīdz meditācija.

Otrās grupas īpašnieki ir ļoti ievainojami. Viņiem vajag daudz laika, lai atgūtos no stresa.

Tie, kuriem ir trešā asinsgrupa ir mierīgi un līdzsvaroti cilvēki. Reizēm gan var iziet no rāmjiem, nekontrolējot savas emocijas.

Pašas stingrākās personības ir ceturtās grupas īpašnieki. Viņus ir ļoti grūti izvest un viņi ļoti labi tiek galā ar stresu.

Rezus faktors

Asins sastāv no šūnām, kurās var būt olbaltums ( antigēns) – kas arī nosaka  rēzus piederību.  Ja cilvēkam ir D antigēns, viņš ir rēzus pozitīvs, bet ja nav – rēzus negatīvs. 80% Zemes iedzīvotāju ir rēzus pozitīvs.

Savu rēzus faktoru zināt ir svarīgi, jo tam piemīt viena svarīga īpašība: asins pārliešanas vai grūtniecības laikā , kad auglim ir pretējais rēzus, organisms var atgrūst citādo olbaltumu.

Saderība pēc asins grupām

Saderībai ir liela nozīme asins pārliešanā, jo antigēnu saderība katram ir citāda.

Pirmās grupas ar pozitīvo rēzus  faktoru var pārliet visām grupām ar pozitīvu rēzusu. Pirmā negatīvā ir universāla un der visiem. Par donoru pirmās pozitīvās asinsgrupas īpašniekam var kļūt cilvēks ar pirmo asinsgrupu gan pozitīvo, gan negatīvo, taču pirmās negatīvās asinsgrupas īpašniekam derēs tikai analogās asinsgrupas asinis.

Otrās pozitīvās  asinsgrupas asinis var pārliet gan analogajai asinsrupai, gan ceturtajai pozitīvajai, bet otrās negatīvās savukārt otrajai un ceturtajai, neatkarīgi no rēzusa. Par donoru cilvēkam ar otro pozitīvo asinsgrupu var būt cilvēks ar pirmo asinsgrupu, ar  jebkura rezusa asinīm, bet otrajai negatīvajai derēs tikai pirmās un otrās grupas negatīvais rēzuss.

Trešajai grupai ir analoga situācija kā otrajai.

Ja pacientam ir ceturtā pozitīvā, tad viņam var pārliet tikai analogās grupas asinis. Bet ceturtās negatīvās asinsgrupas asinis var pārliet cilvēkiem gan ar pozitīvo, gan negatīvo ceturto asinsgrupu. Par donoru ceturtajai pozitīvajai asinsgrupai var būt visu četru  grupu gan pozitīvo , gan negatīvo, bet ceturtajai negatīvajai  – visas asinsgrupas ar negatīvo rēzusu.

Kā izrādās asinsgrupa ir kas vairāk, kā tikai medicīnas rādītājs. Ar simts procentu pārliecību gan nevar teikt, ka asins grupa no tiesas ietekmē cilvēka raksturu un viņa uzvedību dažādās situācijās. Bet kāpēc gan ne?

Neaizmirsti padalīties ar draugiem!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru