Šī garšīgā liellopu aknu recepte man ir no vīramātes. Saku viņai lielu paldies par to!

Garšīgo liellopu aknu recepti es dabūju no savas vīramātes. Esmu viņai par to ļoti pateicīga. Viņa man ir izstāstījusi daudz receptes, lai es uzlabotu savas kulinārās prasmes. Aknas tiešām sanāk ļoti maigas, mīkstas, aromātiskas un garšīgas. Pamēģiniet, es zinu, jums noteikti patiks!

Produkti:

  • Liellopu aknas – 600 g
  • Pāris daiviņas ķiploka
  • Cukurs – 1 tk
  • Sāls – 1 tk
  • Ola – 1 gb
  • Soda – ½ tk
  • Sīpols – 1 gb
  • Milti pannēšanai

Pagatavošana

Kārtīgi nomazgājiet aknas, atdaliet no plēvītes, nosusiniet. Pagatavojiet marinādi: sakuliet olu ar cukuru, sāli, sodu un sasmalcinātu ķiploku.

Sagrieziet aknas gabaliņos un sajauciet ar marinādi. Lieciet ledusskapī uz 2 stundām.

Sīpolu un apcepiet nelielā eļļas daudzumā un izlieciet uz šķīvja.

Pēc tam katru aknu gabaliņu apviļājiet miltos un cepiet tajā eļļā , kur cepāt sīpolus, apmēram 3 minūtes no katras puses.

Saceptos gabaliņus lieciet katliņā, pa virsu uzberiet saceptos sīpolus un pasutiniet vēl 5 minūtes.

Katrs gabaliņš tiešām kūst mutē un aknas sanāk ļoti maigas.

Labu apetīti!

Receptes autore – Sveta Korko

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru