15 izplatītākie vēža simptomi sievietēm, kuri ļoti bieži tiek ignorēti!

Saskaņā ar ASV Slimību kontroles un novēršanas centra (CDC ) datiem: 69,8% sieviešu pēc 50 gadu vecuma veic mamogrammas vismaz divas reizes gadā, taču vēža šūnas noteikti nevar atrast tām sievietēm, kas uz šādām apskatēm nedodas vispār.

Bieži vien tieši bailes ir iemesls, kādēļ sievietes neveic regulārās pārbaudes vai arī vienkārši nespēj savas veselības problēmas pārrunāt ar savu ārstu. Protams, ar izņēmumiem, taču parasti, kad jūtat, ka kaut kas nav kārtībā, tā arī ir.

Lūk, kuri simptomi ir ļoti bīstami jūsu veselībai pat tad, ja tie ne vienmēr liecina par vēža šūnu attīstību. Cilvēki ļoti bieži šos simptomus laiž gar ausi, uzskatot, ka nekas traks tajā nav, nemaz nenojaušot, ka šo simptomu ignorēšana var nodarīt nopietnus kaitējumus viņu veselībai.

LASI VĒL: Sirds slimības: 10 brīdinoši simptomi, kuri būs redzami uz ādas. Dermatologi brīdina!

Hronisks klepus, sāpes krūtīs, elpošanas laikā tiek izdalītas svilpošanai līdzīgas skaņas, vai arī manāmi elpas trūkumi. Neskaitāmi vēžu veidi, tajā skaitā arī plaušu vēzis un leikoze jeb leikēmija, var izraisīt simptomus, kas līdzīgi stipram klepum. Daži pacienti sūdzas par sāpēm, kuras pāriet uz pleciem un pat rokām.

Izmaiņa krūšu formā, izskatā. Lielākā daļa krūtīs esošo mezglu nav vēža šūnas, taču tas nenozīmē, ka tos nav nepieciešams pārbaudīt. Izmaiņas var būt dažādas: krūšu gali pēkšņi ieiet uz iekšu, dažādi izdalījumi no krūtīm, āda paliek grumbuļaina (to bieži mēdz dēvēt arī par “apelsīna miziņu”), kā arī kņudēšana un krūšu krāsas maiņa. Tas attiecas uz visām sievietēm, ne tikai tām, kurām jau ir krūšu vēzis.

Limfmezglu pietūkums uz kakla, padusēs vai arī cirksnī. Rodas grūtības kaut ko norīt. Ja gadījumā jums ir pietūkuši limfmezgli uz kakla, rodas grūtības cietas pārtikas norīšanā, turklāt situācija tikai pasliktinās, tad jums, iespējams, ir sēnīšu infekcija, vai arī limfātiskās sistēmas/ gremošanas trakta vēzis – jebkurā no šiem gadījumiem ārsta iejaukšanās ir obligāta.

Šķir nākošo lapu un uzzini atlikušos simptomus

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru