15 izplatītākie vēža simptomi sievietēm, kuri ļoti bieži tiek ignorēti!

Vēdera pūšanās, sāpes vēderā, izmaiņas zarnu trakta darbībā, taisnās zarnas asiņošana vai arī asinis urīnā/ fekālijās. Sievietēm vēdera pūšanās ir norma, taču, ja tas atkārtojas jau mēnesi no vietas (taču iesakām pie ārsta vērsties pat tad, ja šis atkārtojas nedēļu vai divas no vietas), tad noteikti jāmeklē ārsta palīdzība. Īpaši bīstami, ja tas iet roku rokā ar asiņošanu vai arī neizskaidrojamu svara zudumu. Tas var būt saistīs ar olnīcu, taisnās zarnas, urīnpūšļa vai nieru vēzi.

Izmaiņas ādā. Ja gadījumā kāda no dzimumzīmēm maina krāsu/ izmēru/ formu, ir pienācis īstais laiks nekavējoties doties pie ārsta!

Dedzināšana. Stress, alkohols vai pārāk daudz ēdiena var radīt dedzinošas sajūtas kuņģī. Pamēģiniet uz pāris nedēļām izmainīt savus ēšanas paradumus un vērot to, vai dedzināšana ir samazinājusies. Ja nē, iespējams, ka jums ir kuņģa, gremošanas trakta vai olnīcu vēzis.

LASI VĒL: 10 simptomi, kas liecina, ka kaut kas nav kārtībā ar aknām: esat uzmanīgi!

Vārgums vai nogurums. Daudziem cilvēkiem nogurums rodas dzīvesveida dēļ, taču jāsāk uztraukties tad, kad nogurums ir nemitīgs jūsu ikdienas komponents. Tā noteikti nevajadzētu būt. Īpaši jāsāk satraukties tad, ja šis nogurums iet roku rokā ar iepriekš sarakstā minētajiem simptomiem.

Izmaiņas mutes dobumā. Ja esat smēķētājs, vienmēr pievērsiet pastiprinātu uzmanību savai mutes dobuma veselībai. Gadījumā, ja pamanāt dīvainus baltus plankumus uz mutes dobumā vai uz lūpām, pienācis laiks satraukties par mutes dobuma vēzi.

Stipra asiņošana vai arī asiņošana starp mēnešreizēm. Ārsti brīdina, ka tas ir viens no pirmajiem signāliem par dzemdes kakla vēzi vai endometrija. Palūdziet savam ginekologam veikt dzemdes USG.

Sāpes, īpaši mugurā. Katram cilvēkam ik pa laikam kaut kas iesāpas, tādēļ bieži vien sāpēm vispār netiek pievērsta uzmanība. Nemitīgas sāpes var liecināt par smadzeņu, kaulu, nieru, krūšu un daudziem citiem vēžu veidiem. Noteikti vērsieties pie ārsta, ja sāpes ilgs vairāk par mēnesi.

Izmaiņas nagu struktūrā. Neparastas izmaiņas naga struktūrā var liecināt par neskaitāmiem vēžu veidiem. Vienmēr sekojiet līdzi tam, vai gadījumā jūsu naga plātnes krāsā ir manāmas kaut kādas izmaiņas. Īpaši pievērsiet uzmanību baltiem, melniem vai brūniem plankumiem vai svītrām, kā arī punktiņiem zem nagiem.

Sāpes vēderā, kuras pavada depresija. Lai gan šāda kombinācija ir retums, tāda tomēr ir un tai ir jāpievērš uzmanība. Nesaprotamas sāpes vēderā depresijas laikā var liecināt par aizkuņģa dziedzera vēzi. Vai ir iemesls satraukties? Tikai tad, ja jūsu ģimenē ir šādas slimības vēsture, vai arī tad, ja bieži un daudz dzerat alkoholiskos dzērienus – tad nepieciešams steigšus doties pie ārsta.

Biežas infekcijas vai drudzis. Nepamatoti augsta temperatūra var liecināt par leikēmiju jeb asins  vēzi, tādēļ nekavējoties vērsieties pie sava ārsta.

LASI VĒL: 15 izplatītākie vēža simptomi sievietēm, kuri ļoti bieži tiek ignorēti!

Izdalījumi. Slikti smakojoši izdalījumi no maksts var liecināt par dzemdes kakla vēzi. Šie izdalījumi var rasties starp mēnešreizēm vai arī pēc menopauzes, reizēm šajos izdalījumos ir arī asinis. Šādos gadījumos labāk nenodarboties ar sevis ārstēšanu, bet gan vērsties pēc palīdzības pie ārsta. Labākajā gadījumā tā ir infekcija, taču tās nav iespējams iznīdēt tāpat – būs nepieciešama ārstēšana.

Nepamatots svara zudums. Daudzas dāmas vēlas, lai viņu svars zustu pats no sevis, taču neskaitāmu kilogramu zaudēšana nepamatotu iemeslu dēļ ir iemesls sākt uztraukties. Visbiežāk šādas pēkšņas svara maiņas nav saistītas ar vēzi, bet gan problēmām ar vairogdziedzeri, taču nav izslēgta iespēja, ka kuņģa, plaušu vai aizkuņģa dziedzera vēzis arī var būt iemesls. Labāk būt piesardzīgiem un laikus vērsties pie ārsta.

Dalieties arī ar citiem lasītājiem! Šī informācija ir dzīvībai svarīga!

Avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru