Pietūkušas potītes un pēdas vairs nav problēma! Līdzeklis, kas cīnās ar cēloni, nevis tikai simptomiem!

Dabas doti līdzekļi cīņā pret potīšu un pēdu pietūkšanu

Šis nepatīkamais pietūkums patiesībā ir tikai simptoms, tādēļ vislabākais risinājums, kā tikt ar to galā – ķerties klāt īstajiem cēloņiem. Ja pietūkums rodas grūtniecības laikā, tad tam vajadzētu pāriet uzreiz pēc dzemdībām. Noteikti no sākuma konsultējieties ar ārstu, lai noskaidrotu pietūkuma patiesos iemeslus.

Pietūkums var rasties arī traumas rezultātā. Ārējas traumas rezultātā parasti cieš tikai viena ķermeņa daļa, bet, ja sanācis nokrist vai ciest ceļu satiksmes negadījumā, bojājums var būt daudz nopietnāks.  Potītes sastiepums var panākt, ka gan potīte, gan pēdas kļūst sarkanas un pietūkst – tāpat ķermenis reaģē arī kājas vai potītes lūzuma gadījumā. Arī potītes izmežģījuma gadījumā kāja un pēda var pietūkt, kļūt sarkana. Tāpat šajās vietās būs jūtamas stipras sāpes. Šādos gadījumos jāmeklē neatliekamā medicīniskā palīdzība.

Flegmona – izplūdis zemādas saistaudu vai starp muskuļu iekaisums, kas arī var būt pietūkuma iemesls. Parasti šī bakteriālā infekcija skar kājas, potītes un pēdas, taču var skart arī citas ķermeņa daļas. Flegmonu iespējams saķert caur bojātu ādu vai ādas atveri. Baktērijas ādā var iekļūt arī kukaiņu vai zirnekļu kodumu rezultātā. Flegmona simptomi ir pietūkusi āda, sāpes un pastiprināts siltums no konkrētās ķermeņa zonas, kā arī drudzis. Ja flegmona iet roku rokā ar tādiem simptomiem kā pēkšņu drudzi, nekavējoties jāmeklē medicīniskā palīdzība.

Vēnu mazspēja ir stāvoklis, kas var izraisīt asins plūsmu pasliktināšanos vēnās. Varikozas vēnas ir viens no galvenajiem un visizplatītākajiem iemesliem, kādēļ rodas vēnu mazspēja. Viens no tās iemesliem ir vārstuļu bojājumi, kas nodrošina asins tecēšanu pretējā virzienā. Asinīm reizēm ir tendence uzkrāties kājās, potītēs vai pēdās, kas rada pietūkumu. Ja tas turpinās, ar laiku āda uz kājām var palikt sārta vai pat dikti sarkana. Citi simptomi sevī ietver čūlu rašanos, sāpes, drudzi un organisma novājināšanos. Vēnu mazspējas ārstēšanas procesā tiek noteikta kompresijas zeķu nēsāšana, kas veicina asins plūsmu.

Citi veidi, kā mājas apstākļos samazināt pietūkumu: kāju pacelšanas augšā atpūtas laikā, siltu vai aukstu komprešu izmantošana pietūkušajām ķermeņa vietām, vāja līdz pat smaga slodze, lai veicinātu asins cirkulācijas atjaunošanos, kā arī sāļas pārtikas lietošanas ierobežojumi. B6 vitamīns var palīdzēt izvadīt no organisma liekos, uzkrājušos šķidrumus, galvenokārt, ūdeni. Šo vitamīnu var uzņemt, lietojot uzturā brūnos rīsus un sarkano gaļu. Arī B5 un D vitamīns, kā arī kalcijs var palīdzēs izvadīt no organisma liekos šķidrumus. Ja esat stāvoklī, iekļaujiet savā uzturā magnija piedevas – mazāk par 400 mg.

Vēl viens veids, kā mājas apstākļos cīnīties ar pietūkušām kājām – joga! Tā palīdzēs regulēt asins cirkulāciju un asinsspiedienu, neradot uz kājām pārlieku lielu spiedienu vai slodzi. Lai arī cik tas dīvaini neizklausītos – arī istabas temperatūras vanniņas var palīdzēt samazināt un pat noņemt kāju pietūkumu. Tik pat veiksmīgi spēs palīdzēt arī hinīns un burbuļi. Epsom sāls pievienošana vannai arī palīdzēs uzlabot asinsriti. Izmantojiet greipfrūta ēteriskās eļļas (neaizmirstiet par pamatu gan paņemt jebkuru citu eļļu, piemēram, olīveļļu). Ja nedēļas laikā nejūtat nekādus uzlabojumus, ārsta apmeklējums ir obligāts un neatliekams!

Uzmanību! Šis raksts paredzēts tikai informatīviem nolūkiem, tādēļ ar to nevajadzētu aizstāt sertificēta mediķa ieteikumus.

Neaizmirstiet dalīties arī ar citiem lasītājiem!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru