Piecu tipu vīramātes: kā viņas atpazīt un kā ar viņām sadzīvot?

Par vīramātes un vedeklas attiecībām zināms ne viens vien stāsts. Šīm attiecībām veltīti simtiem stāstu visdažādākajās formās. Nav iespējams pat pārskaitīt tās reizes, kad sievietes aprunā sava dēla izvēli ar savām draudzenēm.

Ir piecu veidu vīramātes un tik pat daudz ir viņu rīcību stratēģijas. Attiecībās ar vīramāti labāk ir būt vēsā mierā nekā labvēlīgā strīdā.

  1. Vīramāte – labdare

Viņas nostāja: “Es zinu labāk, kā vajag!”

Šādu vīramāti var atpazīt jau no attāluma. Jau pirmajās tikšanās reizēs viņa jums izstāstīs, kā nepieciešams dzīvot. Pat tad, ja jūs viņas viedokli neprasīsiet, viņa tik un tā jums to pastāstīs. Viņa apvainosies, ja neievērosiet viņas ieteikumus. Šādas vīramātes bieži ierodas ciemos bez brīdinājuma. Viņa uzmācīgi piedāvā savu palīdzību. Mēdz apgriezt kājām gaisā visu māju, paskaidrojot, ka ievieš kārtību “sava puisēna” mantās. Noteikti iemācīs jūs, kā vārīt boršču un cept kotletes, jo viņas puisēnam ir jāēd kā nākas.

Kā šādā gadījumā rīkoties? Lai arī cik patīkami neizklausītos palīdzības izteikšana kārtības ieviešanai, simts reizes pārdomājiet, pirms piekrītat. Šādai vīramātei nav svarīgi jums palīdzēt, bet gan kontrolēt jūsu dzīvi. Laiku pa laikam jums jāspēj viņai atteikt, taču pieklājīgi. Labākais variants – pārvākties dzīvot pēc iespējas tālāk. Vīramātes un vedeklas attiecības vislabāk veidojas tad, ja viņas viena no otras atrodas tālu projām.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru