Piecu tipu vīramātes: kā viņas atpazīt un kā ar viņām sadzīvot?

  1. Vīramāte – konkurente

Viņas devīze: “Mans nabaga puisēns, kāda viņam tā sieva tikusi!”

Viņa ir īsts kritikas meistars. Turklāt viņa kritizē it visu, kam esat pieskārušies. Ja jums kaut kas neizdevās, tad, protams, vainīga esat jūs. Ja jūs kaut ko sasniedzāt, tad nopelnus pelnījis viņas puisēns. Pēc viņas domām, jūs visu darāt nepareizi. Jūs gatavojat briesmīgi, nemākat uzkopt, bet kā sieva jūs vispār nekam nederat. Kā viņas dēlēns vispār jūs pacieš?

Kā šādā gadījumā rīkoties? Šādā veidā vīramāte uz jūsu rēķina ceļ savu pašapziņu. Kad viņa jūs kritizē un jūs jūtaties slikti, viņa no jūsu enerģijas uzlādējas. Lai arī cik aizvainojoši vai sāpīgi jum neliktos viņas komentāri, centieties viņas nepatikai atbildēt ar miermīlīgu smaidu. Piekrītiet viņai, sakiet, ka jūs nekam nederat, bet viņas dēls ir pats labākais pasaulē. Nedodiet viņai nepieciešamo enerģiju, jo ar laiku viņa mainīs savu nostāju.

  1. Vīramāte – intrigante

Viņas nostāja: “Un man no viņas nākas kaut ko tādu paciest!”

Kā viņu atpazīt? Par sevi jūs uzzināsiet no kādas trešās personas. Kaut kādi cilvēki sāk jums stāstīt, ka jūsu vīramāte par jums ir sūdzējusies, visu detaļās stāstīja, cik ļoti nederīga vedekla jūs esat. Ja jūs viņu pieliksiet pie vietas un jautāsiet, kādēļ viņa citiem ko tādu stāsta, viņa sāks attaisnoties. Viņa vēl jūsu vīram pažēlosies, ka jūs viņu apbižojat.

Ko šādā situācijā darīt? Jūsu stratēģija: centieties pēc iespējas retāk ar viņu komunicēt. Kad ar viņu satiekaties, runājiet par neitrālām tēmām.

  1. Īpašnieciskā vīramāte

Viņas uzskati: “Es tev visu dzīvi veltīju, bet tu – vispār mani necieni!”

Kā atpazīt? Viņas dēlam jāatrodas pilnīgā viņas uzraudzībā. Kas tad tur tāds, ka viņam jāstrādā! Viņa taču pirms 40 gadiem viņu dzemdēja! Viņam ir jāved mamma uz dārzu, jāizravē dobes, jāaizved viņa uz tirgu, jāsalabo viņas televizors, utt. Viņam 24 stundas diennaktī jābūt pieejamam. Kādi vēl bērni un sieva? Viņam ir taču māte!

Kā uzvesties viņas klātbūtnē? Protams, ka dēlam ir jāpalīdz savai mātei, taču šīs jau ir galējības. Viņu steidzami ir jānodarbina ar kaut ko: nopērciet viņai fitnesa kluba abonementu, jāaizved uz sanatoriju, jāuzdāvina suns. Īsāk sakot – jūsu vīramātei ar kaut ko nepieciešamo nodarboties!

  1. Vīramāte – eņģelis

Viņas uzskati: “Es savu bērnu dzīvē neiejaucos!”

Kā viņu atpazīt? Viņai ir aktīvs dzīvesveids un viņai ir ar ko nodarboties. Viņa jums sniegs padomu, ja tādu vaicāsiet, taču pati nekad neko neuzspiedīs. Ciemos viņa reti mēdz būt, taču jūs nekad nepagūstat sastrīdēties. Jūs ar lielāko prieku braucat arī pie viņas ciemos. Iespējams, ka viņa nepavada tik bieži laiku kopā ar mazbērniem, taču tāda ir samaksa par labu vīramāti.

Kā rīkoties? Apzinieties, ka jums ir ne pa jokam paveicies. Šādas vīramātes ir retums. Priecājieties!

Un kāda ir jūsu vīramāte? Dalieties arī ar citiem lasītājiem!

Avots: marketium.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru