Mēram spiedienu ar lineāla palīdzību: šī metode noderēs visiem

Gribu jums pastāstīt par to, kā mērīt spiedienu bez tonometra sev un citiem cilvēkiem. 

Ne visiem mājās ir tonometrs. Protams, ja jums ir hipertonija vai arī tieksme uz biežām asinsspiediena svārstībām, tad tāda ierīce ir vienkārši nepieciešama. Bet tomēr arī bez tās var iztikt.

Ja jums darbā vai uz ielas, teātrī kļuva slikti? Ko darīt? Iegādāties trīs ierīces – mājās, darbā un somiņā?

Man kā reizi ir risinājums visiem gadījumiem, tikai ne tonometrs, bet parasts kancelejas lineāls un svārstiņš uz diedziņa.

Es jums pastāstīšu, kā šī iekārta darbojas. Par šādu metodi es uzzināju no daudziem zināmās Valentīnas Travinkas grāmatas. Es pielietoju ļoti daudzus viņas padomus par veselīgu dzīvesveidu, un samērā veiksmīgi.

Kā mērīt asinsspiedienu ar lineālu

Iesākumā tiksim skaidrībā, kā izmērīt spiedienu pašam sev. Ņemam jebkāda veida lineālu – plastmasas, koka, metāla – nav svarīgi. Vēl mums būs vajadzīga parasta skrūvīte vai gredzens, principā jebkurš priekšmets. Es darbā izmantoju parastu kancelejas saspraudi. Pie svārstiņa (gredzena, saspraudes) piesienam nelielu diedziņu – parastu diegu aptuveni 20 cm garumā. Ērti apsēžamies krēslā, liekam uz galda izstieptu roku (pašam ērtāk mērīt spiedienu kreisajai rokai). Tieši uz apģērba, tas itin nemaz netraucē. Liekam roku uz lineālu tā, lai lineāla mērījumu vieta atrastos tieši uz elkoņa saliekšanas vietas.

Ar labo roku ņemam svārstiņu aiz brīvā gala, uzliekam svārstiņu virs lineāla pašā tā sākumā un ar roku virzām svārstiņu gar lineālu, tam nepieskaroties, līdz plaukstas locītavai.

Elpojam brīvi, nesasprindzināmies, nenovēršamies un nerunājam. Elpa ir lēna un plūstoša. Te pēkšņi svārstiņš atdzīvojās un sāka kustēties pa lineālu.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru