Mēram spiedienu ar lineāla palīdzību: šī metode noderēs visiem

Skatāmies uz lineāla sadali šajā vietā. Tā arī būs pirmā asinsspiediena lieluma (augšējā) atzīme. Piemēram, svārstiņš sāka kustēties pie atzīmes 12. Tas nozīmē, ka jūsu asinsspiediens ir 120 vienības. Kā kosmonautiem! Tagad liekam lineālu otrādi – ar sākumu pie plaukstas locītavas un virzām svārstiņu uz augšu līdz elkonim. Svārstiņš apstājās pie atzīmes, kas līdzinās zemākajai spiediena atzīmei. Kur šeit slēpjas triks? Ko saka zinātne? Nezinu, un tas arī nav svarīgi. Galvenais taču ir, ka tas strādā un viss izdodas! Tādā veidā var izmērīt spiedienu arī citam cilvēkam. Nosēdinām viņu pie galda ar izstieptu roku, liekam lineālu uz rokas un gar to virzām svārstiņu. Mērītājam ir ērtāk sēdēt blakus no pretējās galda puses, bet var mērīt arī stāvus. Es šādu metodi izmantoju sev, un visiem darba kolēģiem nepieciešamības gadījumā izmēru asinsspiedienu. Man pat ir dota iesauka “ķirurgs”. Vēl ne reizi šī metode nav man pievīlusi.

Reiz bija interesants, kuriozs gadījums. Es sajutos slikti, man likās, ka man ir paaugstināts spiediens. Parasti es pati pēc savas pašsajūtas nosaku, vai man spiediens ir paaugstinājies, vai arī pazeminājies. Bet šeit var kļūdīties, jo pazīmes bieži vien ir līdzīgas. Tajā brīdī es biju pie mammas un palūdzu viņai izmērīt man spiedienu ar tonometru. Tonometrs parādīja nedaudz pazeminātu asinsspiedienu. Bet es nenoticēju, padomāju, ka ierīce ir sabojājusies. Paņēmu savu lineālu ar svārstiņu, nolēmu pārbaudīt. Svārstiņš uzrādīja tos pašus rezultātus, kā tonometrs, viens pret vienu.

Bet nesen darbā kolēģe pēkšņi noģība. Dabūjām viņu pie samānas, un es izmērīju viņai spiedienu ar lineālu un svārstiņu (precīzāk, ar saspraudi). Izrādījās, ka tas ļoti strauji bija nokrities. Un, kad tādā veidā ātri uzzinājām iemeslu, tad arī pieņēmām pareizos mērus, uzreiz. Bet, ja būtu jāsauc ātrā palīdzība, nav zināms, kad tā vēl atbrauktu.

Kā izmērīt spiedienu bez tonometra es jums pastāstīju, tā kā pamēģiniet arī jūs iemācīties mērīt spiedienu pašam sev ar lineālu, šī metode var jums patiesi noderēt.

Ko gan darīt, ja asinsspiediens stipri atšķiras no normālā lieluma?

Standarta vesela cilvēka asinsspiediens tiek uzskatīts esam 120*80 vienības. Bet katram cilvēkam var būt savs rādītājs.

 

Kā samazināt asinsspiedienu ar dabīgām metodēm

Lai samazinātu asinsspiedienu, pamēģiniet nelietot uzreiz stipras iedarbības tabletes. Asi samazināt asinsspiedienu nedrīkst, tas var izraisīt nelabumu un galvas reiboņus. Pirmām kārtām ar rādītājpirkstu (vai citu) uzspiediet uz auss gliemežnīcas un kustiniet pirkstu pulksteņrādītāja virzienā.

Te ir jāņem vērā, ka pulksteņrādītāja virzienā kustinam tikai līdz pulksten 4 pēcpusdienā, lai veicinātu enerģiju. Pēc pulksten 4 pēcpusdienā, vakarā mums ir vajadzīgs miers, tāpēc kustēšanās notiek pretēji pulksteņrādītāja virzienam.

Šis noteikums attiecīnāms uz visu, uz jebkuriem punktiem uz ķermeņa, kurus mēs jebkad masējam.

Lai samazinātu asinsspiedienu, var iedzert arī korvalolu, bet vislabāk, ja ir baldriāna, vilkābeles un māteres uzlējums. Es uzlējumus pērku aptiekās, ieleju visus vienā pudelītē. Vienu tējkaroti maisījuma vajag atšķaidīt ar aptuveni 50 ml ūdens un izdzert. Asinsspiedienu ļoti labi samazina zaļā tēja. Var to uzvārīt ar piparmētras lapiņu. Piparmētra arī palīdzēs samazināt asinsspiedienu, turklāt tā novērš nelabumu.

Asinsspiedienu lieliski samazina citrons. To var pievienot arī zaļajai tējai. Es paaugstināta asinsspiediena gadījumā sagriezu citronu šķēlītēs, apbēru ar cukuru un ēdu. Turklāt mans organisms to ļoti vēlējās un pat lūdza.

Vispār jau citronūdens veicina asinsspiediena samazināšanu. To ir ļoti veselīgi dzert, it īpaši no rītiem. Man tā bija ļoti efektīva pieredze. Bet tā kā pēdējā laikā man vairāk ir pazemināts spiediens, tad es pārstāju dzert ūdeni ar citronu.

Galvenais ir nedomāt par slimībām, novērsties no tām uz  kaut kādām citām lietām, un ticēt, ka drīz būs izveseļošanās.

Ko darīt, ja asinsspiediens ir paaugstināts

Pamēģināsim iztikt bez zālēm ar kontakta metodi: atrodam septīto skriemeli uz muguras (tas atrodas tur, kur beidzas kakls un sākas mugura) un masējam tāpat, saskaņā ar augstākminēto noteikumu par pulksteņrādītāja vai pretpulksteņrādītāja virzienu.

Vēl asinsspiedienu labi paaugstina maizes šķēle, kas apbērta ar sāli. Es sev tādu ļoti vienkāršu un efektīvu metodi atklāju nesen.

Agrāk es sniedzos pēc šokolādes, bet tā taču ne vienmēr ir mājās pieejama, tad vēl vajag pēc tās uz veikalu iet.

Var, protams, izdzert tasīti kafijas. Bet, mani reiz ārsts par to sarāja. Jo kafija slikti ietekmē sirdi, labāk izdzert krūzīti stipras, saldas melnās tējas.

Tēja – tas ir labi, vēl labi palīdz arī Sibīrijas žeņšeņa uzlējums. Bet es patlaban priekšroku dodu maizei ar sāli.

Tas arī šodien viss, ko vēlējos jums pastāstīt.

Avots: vkurselife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru