Man ir 78, bet pie ārsta es pēdējo reizi biju 49 gadus atpakaļ! Mans iecienītais dziednieks – DIŽDADZIS!

Savā ģimenē es daudz izmantoju  diždadža „pakalpojumus”: nieze, izsitumi uz ādas, furunkuls, ekzēma., ar to visu lieliski tiek galā šis augs. Pirmais līdzeklis no daudzām likstām, diždadža lapu novārījums – 1 ēd. karote dadža lapu un divām glāzēm ūdens.  Uzvārīt, atdzesēt un nomazgāt ar šo novārījumu slimās vietas. Augonim pieliek dadža lapu, ar baltumu uz leju, vienlaikus lieto diždadža saknes uzlējumu. Uzlējumu gatavo tā : 1 ēd.  karoti kaltētu sasmalcinātu diždadža sakņu, pārlej ar glāzi vāroša ūdens, nostādina termosā, trīs stundas, izfiltrē. Dzert siltu, ne mazāk kā piecas reizes dienā pa 1 ēd. karotei..

Cukura diabēta gadījumā noder diždadža saknes novārījums. Sakņu novārījumu gatavo sekojoši: 1 ēd. karote sakņu uz glāzi karsta ūdens, jāvāra 10 minūtes. Atdzesēt, izkāst un dzert pa 1 ēd. karotei trīs reizes dienā. Tāpat ļoti noderīgi, ir diždadža uzlējums un sula: tajā ir insulīns.

Ja ir urīnceļu iekaisumi, vai urīnceļos ir akmeņi, var sajaukt, 1:1, dadža sakņu novārījumu ar mezglu zāles novārījumu, ( uz 1 ēd. karoti mezglu zāles glāzi vāroša ūdens. Jāvāra 10 minūtes.) Dzert atdzisušu un izkāstu. Turklāt akmeņi šķeļas pakāpeniski un nesāpīgi, iznāk kā smiltis.

Kad man sāka sāpēt locītavas, es diždadža lapas ar balto pusi liku pie sāpošām vietām, iepriekš sasmērējot lapu ar augu eļļu vai medu. Vajag labi nostiprināt lapu ar kokvilnas drānu un vēl aptīt ar vilnas audumu. Likt tādu kompresi vajag uz nakti, trīs nedēļu laikā.

Reimatisma ārstēšanai,  jādzer dadža sakņu novārījumu, četras vai piecas reizes dienā, ļoti labs rezultāts gaidāms pēc 21 dienas.

Audzēju gadījumā jādzer jauno, vēl neziedošā dadža, sakņu novārījumu 21 dienu, bet nākamo kursu atkārtot rudenī, saknēm arī jābūt jaunām. Tāpat ārsts ieteica dzert diždadža sulu sajaukti ar  burkānu sulu, attiecībā 1: 5, pa 100 ml trīs reizes dienā 20 minūtes pirms ēšanas. Vajag tādu sulu dzert, divus kursus, pa 15 dienām, ar pārtraukumu uz 5 dienām.

LASI VĒL: Šie 5 produkti veicina miomas augšanu! 7 dzemdes miomu simptomi un 8 padomi, kas palīdzēs tās mazināt!

Uzmanību! Pēc ziedēšanas saknes kļūst mīkstas un lietošanai nederīgas.

Ja izkrīt mati vai ir nomocījušas blaugznas, nepieciešams sagatavot novārījums no 2 ēd. karotēm sausu dadža sakņu, 2 ēd. karošu apiņu čiekuru, 1 ēd. karotes kliņģerīšu vai kumelīšu ziedu un 1 l  vāroša ūdens.  Jāvāra 10 minūtes. Mazgāt galvu ar šo novārījumu divas reizes nedēļā, ierīvēt saknēs. Būs labs rezultāts.

Padoms no autora. Neaizmirstiet, ka gatavojot uzlējumus, jāuzlej vārošs ūdens, un jānostādina termosā līdz atdzišanai, bet novārījumi jāvāra 10-15 minūtes.

Obligāti gatavoju ziedi no svaigām dadža saknēm. 100 g sakņu sasmalcināt jebkādā veidā: ar nazi, gaļasmašīnu vai blenderī. Apliet ar 200 ml augu eļļas, divdesmit četras stundas nolikt tumšā vietā, tad uz lēnas uguns 15 minūtes novārīt. Atdzesēt, izkāst. Jāeļļo visas brūces un plaisas uz rokām, kājām, ķermeņa, pat slikti dzīstošas.

Pavasarī, kad organisms ir novājināts, veselīgi gatavot salātus, no jebkuras izdīgušas zāles. Tas var būt dadzis, gārsa, vārpata, nātres, virza, sīpolu un ķiploku loki, topinambūrs, bietes, kāposti svaigi un skābēti – visu apliet ar jebkuru eļļu un vitamīnu salāti gatavi. Pietiks divas – trīs lapiņas no katra jauna zaļuma.

Nezinu kas − dzīve vai liktenis – lika  man saujām ēst visādas zālītes, bet ceļu uz aptieku, es esmu aizmirsusi.  Manas zāles aug manā dārzā. Neejiet garām diždadzim! Raujat, rokat, pavasarī un rudenī. Kaltējat, vārāt, aplejat un esat veseli.

Avots: vrutmilife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru