Lūk, kā uzturā jālieto ķirbju sēklas, lai tiktu vaļā no parazītiem, samazinātu holesterīna un triglicerīdu līmeni, novērstu diabētu, aizcietējumus un ne tikai!

Pateicoties šai receptei, es vairs nedzeru zāles pret augstu asinsspiedienu.

Ķirbju sēklu ārstnieciskās īpašības izmanto ļoti daudzās valstīs, tajā skaitā arī Ķīnā, kur viņu senā medicīna tiek uzskatīta par vienu no gudrākajām un iedarbīgākajām pasaulē.

Ķirbju sēklas satur no 44% līdz 50% eļļainu frakciju (kas ir bagātas ar mono- un polinepiesātinātajām taukskābēm), tajās ir augsts šķiedrvielu saturs (23 – 27%), olbaltumvielas (no 37% līdz 40 %). To sastāvā ir arī ļoti daudz minerālvielas, īpaši daudz cinka, magnija un kālija, vitamīni, folijskābes sāļi (folāti), kā arī citas barības vielas.

Izrādās, ka ķirbju seklām piemīt arī pretiekaisuma īpašības, jo īpaši tad, ja runa ir par prostatas saslimšanām vai arī problēmām ar urīnizvadsistēmu.

Ķirbju sēklas ir lielisks magnija avots, turklāt, pēc franču zinātnieku pētījumu datiem, tie cilvēki, kuriem organismā ir daudz augstāks magnija rādītājs, apmēram 40% dzīvo ilgāk un sirgst ar daudz mazāk nopietnām slimībām.

Šīm sēklām piemīt vairāk terapeitiska iedarbība, ja tās ēd svaigas. Lai iegūtu no tām visas labvēlīgās īpašības, vislabāk ķirbju sēklas uz nakti iemērkt ūdenī un pēcāk ēst no rīta.

Ņemiet vērā, ka sālītas un ceptas ķirbju sēklas zaudē visas savas labvēlīgās īpašības un barības vielas.

Ķirbju sēklās esošā eļļa ir bagāta ar mononepiesātinātajām taukskābēm, kas labvēlīgi ietekmē dažādu ar urīnpūsli saistītu slimību ārstēšanu, kā arī palīdz prostatas hipertrofijas (hiperplāzijas) gadījumā.

Citas ķirbju sēklu labvēlīgās īpašības:

  • Labvēlīgi ietekmē sirds veselību: ķirbju sēklās esošā eļļa pēc sastāva ir pielīdzināma olīveļļai.
  • Cīņā pret augstu asinsspiedienu: to sastāvā ir daudz kālija, kas ievērojami ietekmē cilvēka asinsspiedienu.
  • Aizcietējums: ķirbju sēklās ir salīdzinoši augsts šķiedrvielu daudzums, kas to padara par lielisku ikdienas profilaktiķi cīņā ar aizcietējumu.
  • Āda, redze un mati: ķirbju seklas ir bagātas ar E vitamīnu, kam piemīt antioksidantu īpašības. Ja ķirbju sēklas tiek lietotas katru dienu, tās spēj cīnīties ne tikai ar ādas priekšlaicīgu novecošanos, bet arī visa organisma novecošanos.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru