Kas notiek ar mūsu organismu, kad apēdam hurmu

Ir sākusies hurmas sezona. Bet, vai jūs zināt, kādas sekas var būt tās lietošanai? Pārsteidzoša ir hurmas iedarbība uz cilvēka organismu!

Hurma ir ieteicama tiem, kuri cīnās ar lieko svaru. Neskatoties uz to, ka tā ir salda, hurmā ir maz kaloriju. Kaltētus hurmas augļus izmanto kā valokordīna aizstājējus hipertonijas ārstēšanā. Katru dienu jāapēd pa 2 – 3 augļiem.

Hurmas augļi palīdz cīnīties ar kuņga-zarnu trakta problēmām. Caurejas gadījumā 6 nogatavojušies augļi jāsagriež gabaliņos un jāaplej ar 3 glāzēm vāroša ūdens, jāuzliek vāks un pusstundu jānostādina. Pēc tam jāatdzesē un jālieto pa 1 glāzei ik pēc 2 – 4 stundām.

Apēdiet hurmu brokastīs un jūs būsiet pārsteigti par savām darba spējām. Tā kalpo par profilaksi onkoloģisko, plaušu saslimšanu un nierakmeņu parādīšanās gadījumā. Tā ir urīndzenošs un tonizējošs līdzeklis, ko iesaka nervu traucējumu, slikta garastāvokļa gadījumā.
Hurma stiprina redzi un neļauj organismam pāragri novecot. Hurmas cienītāji bieži vien kļūst par ilgdzīvotājiem.
Hurmas augļu kauliņus lieto, ja ir urīna nesaturēšana. 1 ēdamkaroti sasmalcinātu hurmas sēkliņu apliet ar 1 glāzi vāroša ūdens, 10 minūtes pavārīt, uzlikt vāku un stundu nostādināt. Lietot pa 1/3 glāzes divas reizes dienā.
Hurmu nedrīkst lietot cukura diabēta slimniekiem.

Šķir nākošo lapu un uzzini daudz jauna

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru