Kāpēc jums visu laiku gribas ēst

Jūsu ēdienkartē nepietiek olbaltumvielas

Bads var jūs apmeklēt arī tad, kad jūs neuzņemat pietiekoši daudz proteīnus. Olbaltumvielas mums ir vajadzīgas kā būvmateriāls muskuļu un audu veidošanā, tā kā tās tiek uzsūktas lēnāk nekā ogļhidrāti, tad arī sāta sajūtu sniedz mums uz ilgāku laiku.

Proteīnu nepietiekamības situācija ir raksturīga ne tikai veģetāriešiem – nereti proteīnus savā ēdienkartē samazina tie, kuri skaita kalorijas: produkti, kas ir bagāti ar dzīvnieku olbaltumvielām, bieži satur arī taukus.

Iespējams, ka jums ir grūti no brokastīm izturēt līdz pusdienām tieši mazā proteīna daudzuma dēļ. Ideāls variants brokastīs (kā arī pusdienās) – ir olbaltumvielu porcija savienojumā ar lēnajiem ogļhidrātiem, kas palīdzēs uzlādēt jūs ar enerģiju uz ilgu laiku.

Jūs ēdat ātros ogļhidrātus nepareizā “kompānijā”

Starp galvenajām ēdienreizēm apēstā šokolāde vai konfektes pavisam noteikti drīz izraisīs jums bada lēkmi. Pie tā vainīgas ir asās cukura līmeņa svārstības asinīs, kas ko provocē ātrie ogļhidrāti.

No tā var izvairīties, lietojot saldumus kopā ar nelielu olbaltumvielu vai šķiedrvielu porciju – šīs uzturvielas palēninās cukura uzsūkšanos.

LASI VĒL: NĒ rudens depresijai! Šie 10 produkti pilnībā aizstās tev antidepresantus

Jūs kārtīgi nepaēdat

Ja ēšanas jautājumos jūs pieturieties pie taktikas “jo mazāk, jo labāk”, tad jūsu pastāvīgās bada sajūtas iemesls ir pilnībā saprotams – organismam banāli pietrūkst enerģijas.

Veiciet eksperimentu: palieliniet lietojamās barības daudzumu (galvenajās ēdienreizēs vai papildus uzkodu veidā) dažas dienas, un pavērojiet savas sajūtas. Ja rezultātā bada lēkmes stundu pēc ēšanas pazūd, tas nozīmē, ka problēma bija nepietiekamajā kaloriju daudzumā.

Jūs izlaižat ēdienreizes

Biežas bada lēkmes var signalizēt par to, ka jums nav strikti izveidota ēšanas režīma. Steiga un tieksme pēc slaidas figūras liek jums izlaist brokastis vai izvēlēties “uzkodu” pilnvērtīgu pusdienu vietā. Rezultātā organismam nekas cits neatliek, kā vien lūgt palīdzību viņam pieejamā veidā – piemēram, ar zvērīgu apetīti.

Pamēģiniet nedēļu no vietas nepieļaut pārāk lielas pauzes starp ēdienreizēm (ne vairāk par trīs stundām) un atkal jau pavērojiet savas sajūtas. Esam pārliecināti, ka vēlēšanās visu laiku kaut ko košļāt pazudīs pati no sevis.

Jūs neizguļaties

Mēs jau rakstījām: neizgulēšanās pastiprina apetīti. Tas jau atkal ir saistīts ar enerģijas deficītu, kuru rezerves organisms cenšas atjaunot jebkurā iespējamā veidā.

Ja jums nav iespējas naktī izgulēties, tad pamēģiniet veltīt nedaudz vairāk laika atpūtai pa dienu – šavasāna vai īsa meditācija klusā vietā palīdzēs jums atjaunot spēku rezerves.

Izmantojiet mūsu ieteikumus, lai tiktu vaļā no pastāvīgās bada sajūtas.

Avots: mirkrasoty.life

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru