NĒ rudens depresijai! Šie 10 produkti pilnībā aizstās tev antidepresantus

0Stresa situāciju laikā ēdienam ir jābūt sabalansētam pēc olbaltumvielu, tauku un ogļhidrātu sastāva, tāpēc tādos periodos labāk atteikties no stingrām diētām.

Jebkura veida satraukumos noderīgi ir B grupas vitamīni, E, C, A vitamīni, kā arī cinks, kalcijs, magnijs, selēns, kas atrodami daudzos produktos, kas novērš stresu.

Zaļie dārzeņi
Puķkāposts, brokoļi, sīpolu salāti, spināti, skābenes satur ļoti daudz vitamīnus un antioksidantus, kas atjauno organismu pēc nervozām situācijām. Tāpat šajos produktos ir atrodams kālijs – elements, kas nepieciešams pareizai nervu sistēmas darbībai.

Jūras veltes
Jūras produktos lielā daudzumā atrodams cinks un jods – elementi, kas nepieciešami normālai endokrīnās sistēmas darbībai, kā arī omega-3 tauksskābes, kas darbojas kā “degviela” mūsu nervu sistēmai.

Graudaugi
Bagāti ar B grupas vitamīniem, kuri ļoti nepieciešami, lai papildinātu enerģiju un spēkus. Par avotu var kļūt pilngraudu maize, kas taisīta no rupja maluma miltiem, kas satur graudus ar visu čaumalu.

Burkāns, ķirbis un citi oranžie augļi un dārzeņi
Tie ir piesātināti ar vitamīnu A un beta-karotīnu, kas stiprina asinsvadus galvas smadzenēs un normalizē perifērās un centrālās nervu sistēmas asinsriti. Tāpat šie produkti lieliski mazina stresu un uzlabo garastāvokli.

Selerija
Satur fitoelementus, kas nomierina nervu sistēmu. Lieto to svaigā veidā, vai sasmalcini blenderī, taisot seleriju sulu.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru