Juvelieru etiķete gredzenu nēsāšanā: noteikumi, kurus nepieciešams ievērot

Otrais gadījums vairāk raksturīgs tiem no mums, kuri dod priekšroku dzīvot oriģinālu dzīvesveidu. Ir svarīgi zināt arī, uz kuru pirkstu nēsāt viena vai cita veida gredzenu. Ja jūs ar gredzena palīdzību gribat izrotāt savu mazo pirkstiņu, tad atcerieties, ka uz to pirkstu drīkst nēsāt tikai šaurus gredzenus bez akmeņiem. Masīvi gredzeni ar lieliem akmeņiem uz mazā pirkstiņa izskatīsies bezgaumīgi.

Ir pieļaujams arī gredzens ar gandrīz nemanāmiem ieslēgumiem (nelieli briljanti), vai arī gravīras rotājums, bet šie elementi ir drīzāk nemanāmi un īpaši neizceļas. Zeltnesis ir vieta saderināšanās gredzenam. Etiķetes speciālisti vērš uzmanību uz to, ka stingru prasību pret saderināšanās gredzenu nav, bet tajā pašā laikā ir uzstājīgi iesaka izvēlēties attiecīgi neliela izmēra gredzenus. Ja jūs uzskatāt, ka jums piestāvēs masīvs gredzens ar lielu akmeni, tad tam paredzēts ir vidējais pirksts. Uz tā ir patīkami nēsāt arī  zīmoggredzenus. Rādītājpirkstiem piemērotāki būs smalki gredzeni, ar ģeometrisku leņķi, tāpat uz tā atļauti daži, nelieli akmentiņi. Etiķete pieļauj arī oriģinalitātes izpausmes saprāta robežās, tam piemērots ir īkšķis, kurš var būt izrotāts ar masīvu gredzenu, bet bez rotājumiem un akmeņiem.

LASI VĒL: Uz kāda pirksta ir jāvelk gredzens? Koriģējam sievietes likteni

Vīriešu etiķete gredzenu nēsāšanā

Vīriešu gredzenu daudzums un to veidi, kurus vienlaicīgi drīkst uzvilkt vīrietis, ir visai ierobežots.  Pirmais pēc popularitātes reitinga ir zelta kāzu vai saderināšanās gredzens. Visbiežāk tas ir taisīts no dzeltenā zelta.

Lai izvairītos no pretenciozisma un izskatītos stilīgi, izvēlieties gludu saderināšanās gredzenu, apaļas formas – tāda forma visos laikos ir aktuāla. Turklāt vīrietim pieļaujams nēsāt maksimums vēl tikai divus gredzenus. Viens no tiem – ģimenes ģērboņa gredzens vai arī zīmoggredzens. Zīmogu ar ģimenes ģērboni nēsā, kā likums, aristokrāti. Atšķirība starp zīmoggredzenu un ģērboņa gredzenu ir tāda, ka iniciāļu gravējums uz tā tiek veikts spoguļattēlā. Šos gredzenus nēsā uz zeltneša vai kreisās rokas mazā pirkstiņa. Tie vienmēr rada aristokrātisku iespaidu.

Ja uz pirkstiem jau ir uzvilkti laulības un ģērboņa gredzeni, tad stilisti neiesaka nēsāt vēl kādus citus rotājumus. Bet, ja ir liela vēlme to darīt, tad vienīgais, ar ko vēl varat izrotāt savas rokas – tas ir neliels gredzens, kas uzvilkts nedaudz zemāk par zīmoggredzenu. Jāsaka, ka ģērboņa gredzens un laulības gredzens, vispirms, ir kā simboli un nevis kā rotas. Tieši tāpēc daži vīrieši, kuriem patīk juvelierizstrādājumi, uz mazā pirkstiņa nēsā gredzenu ar briljantu. Tiesa, arī šeit vajadzētu ievērot mērenību akmens un gredzena lieluma ziņā, lai pieturētos pie augstā vīrieša stila noteikumiem.

Kā izvēlēties “savu” gredzenu?

Pirmkārt, neaizmirstam par savu vecumu: ja jūs esat jauna meitene, tad izvēlieties nelielu, akurātu gredzenu, bet, ja vēlaties akmentiņu – lai tas ir neliela izmēra. Tieši neliels, vienkāršs akmentiņš pasvītros jaunas ādas svaigumu un vecuma maigumu.

Ja jūs esat nobriedušā vecumā, tad šeit var izpausties – nēsāt lielu, masīvu gredzenu: tāds rotājums apkārtējiem vēstīs par to, ka neskatoties uz to, ka viņu priekšā ir dāma elegantā vecumā – viņa nepārstāj sekot modei un rūpēties par sevi. Kāpēc tieši tā notiek, kad runa ir par izmēru? Tāpēc, ka neliels gredzens uz jaunas rokas akcentē gredzentiņu, neliels gredzens uz nobriedušas sievietes rokas…pirmām kārtām pasvītro rokas ādu. Un, ja tā nav labākajā formā – tad labāk novērst apkārtējo uzmanību ar lielu, masīvu gredzenu.

Otrs moments – pirkstu lielums. Ja jūs esat lielu roku īpašniece un vēl ar īsiem pirkstiem – izvēlieties lielus gredzenus ar akmeni vai izstieptas formas veidojumu (ovāls, rombs, asara vai vienkārši izstiepta abstrakcija). Tajā pašā laikā izvairieties no platiem akmeņiem, kas pilnībā noklāj vietu starp locītavām.

LASI VĒL: Uz kura pirksta jānēsā gredzens, lai piesaistītu veiksmi, mīlestību un labklājību?

Rokas forma

Ja rokas ir samērā apaļas, tad padarīt tās vizuāli izsmalcinātākas palīdzēs oriģināli nepareizas formas gredzeni – it īpaši ar stūriem un zigzagiem, kā arī jau pieminētie gredzeni ar izstieptu dizainu. Gredzeni ar apaļiem akmeņiem tieši otrādi pasvītros pirkstu apaļīgumu.

Ja jums ir rokas ar pamanāmām locītavām, tad priekšroku dodiet gredzeniem ar lieliem akmeņiem -tie novērsīs uzmanību no nevajadzīgajiem apjomiem. Tajā pašā laikā centieties izvairīties no pārāk smalkiem un nelieliem gredzeniem – uz lieliem vai apaļīgiem pirkstiem ar platām locītavām tie pazūd, un tas nozīmē, ka jūsu pūliņi, izvēloties rotājumu, būs velti.

Ja jūs ciešat no pārlieku vājām rokām, un jūsu pirksti ir ļoti smalki un gari, tad pamēģiniet nēsāt platus gredzenus ar nelieliem gredzentiņiem, vai arī vispār bez tādiem. Plats gredzens vizuāli paplatinās pirkstus.

Ja jums ir paveicies būt par šauru pirkstu un normālu roku īpašnieci, tad šeit praktiski nav ierobežojumu: izvēlieties visu, ko vien sirds vēlas.

Vienīgi garu pirkstu īpašniecēm vajadzētu būt uzmanīgām, izvēloties gredzenus ar ovāliem vai pilienveida akmeņiem – tāda forma var padarīt jūsu pirkstus vēl garākus.

Galvenie gredzenu nēsāšanas etiķetes noteikumi:

Nenēsājiet vairāk par vienu gredzenu uz katras rokas. Ja jūs nēsājat pa vienam uz katras – sekojiet, lai rotājumi būtu līdzīgi viens otram.

Atsakieties no kaitīgā paraduma nēsāt uz vienas rokas dažādu metālu gredzenus ar dažādu krāsu akmeņiem. Šāds variants nekam neder – kad jūs vienlaicīgi nēsājat acīmredzami lētus un acīmredzami ļoti dārgus gredzenus – vienalga vai uz vienas rokas, vai abām.

Slikts tonis ir nēsāt briljantus un citus ļoti dārgos akmeņus dienas gaišajā laikā. Toties vakara tēls ir tas darbības lauks, kur var izrādīt sevi visā krāšņumā. “Izejamos” tērpus jūs varat izrotāt ar dažāda veida un izmēra gredzeniem, kuriem var būt jebkāda veida akmeņi, pat vairāku krāsu.

Lētu bižutēriju var nēsāt meitenes līdz 20 gadiem. Pēc šīs robežas labāk izmest acīmredzamās lētās mantas un iegādāties vienu rotājumu – no laba metāla.

Ikdienas dzīvē, ja jūsu parastais apģērbs ir “t-krekls/džemperis + džinsi” labāk atteikties no gredzena ar lieliem akmeņiem. Priekšroku dodiet smalkiem vai arī platiem gredzeniem (atkarībā no pirkstu lieluma) vispār bez akmeņiem vai arī pavisam maziņiem akmentiņiem.

Ja jums birojā ir stingri noteikts dreskods, tad atsakieties no gredzenu nēsāšanas vispār. Izņēmums var būt tikai laulības/saderināšanās gredzens – to var droši nēsāt pat visstingrākajā birojā. Un, starp citu, laulības gredzens ir viens no tiem nedaudzajiem, kuru var droši kombinēt ar daudziem un dažādiem citiem rotājumiem.

Un, protams, ja jūs nēsājat gredzenu, tad iepriekš parūpējieties par manikīru: rotājums noteikti piesaistīs apkārtējo uzmanību jūsu pirkstiem. Ja manikīrs nav, tad labāk iztikt vispār ne tikai bez gredzeniem, bet arī bez rokassprādzēm.

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru